© 2010–2020 Millas Mat

Lasagne Modo più rapido

rask lasagne og ruccolasalat

Det er ikke ofte jeg bruker halvfabrikata til middag, men jeg er ikke mer snobbete enn at jeg innrømmer det når jeg faktisk gjør det. Denne oppskriften er et godt eksempel på hva man kan gjøre for å gi halvfabrikata mer smak og forbedret konsistens. Dessverre kan halvfabrikata lett bli for smakløst så mitt triks er å for det første reduserere vannmengden, jeg tilsetter en egen krydderblanding, soltørket tomat og fersk hakket paprika og vips så ender du faktisk opp med en adskilligere mer spenstig og smakfull lasagne enn om du følger anvisningene på pakken.

Lasagne Modo più rapido

Ingredienser

en pakke lasagne (Toro)

500 gr ferskmalt kjøttdeig av okse eller svin

en halv liter helmelk

2 1/2 dl vann

en halv finhakket rød paprika

tre finhakkede syltete soltørkede tomater eller en god spiseskje rød pesto

en spiseskje oregano

en halv spiseskje basilikum

en halv teskje timian

en teskje røkt spansk paprika (pimenton)

75-100 gr revet ost til gratinering

ruccolasalat til servering

Smelt en klatt smør i en dyp panne og brun kjøttdeigen til den er nesten gjennomstekt. Tilsett ostesausbasen fra pakken sammen med oregano, basilikum, timian og røkt paprika. Rør godt til all væsken i pannen er absorbert.

Hell på melk og vann og kok opp under omrøring. La det koke i noen få minutter til du ser at sausen tykner. Hakk opp paprikaen og vend dette i til slutt sammen med de soltørkede tomatene.

Smør en liten ildfast form på halvannen liter med litt smør. Begynn og avslutt med saus, du får tre lag lasagneplater med en slik pakke. Strø ost på toppen og gjerne litt ekstra krydderurter.

Bakes i ovn ved 200 °C i ca 30-40 minutter. Når osten er gyllen og det bobler godt langs kanten er den ferdig. La den hvile i ca. ti minutter før servering mens du lager salaten.