© 2010–2022 Millas Mat

Rådyrlår med ripsviltsaus, røstikake og rotgrønnsaker

Vilt er for meg luksus og vi har flinke jegere i familien og denne gang var det et lår av rådyr som kom dalene ned på kjøkkenet. Jada, jeg er veldig klar over at jeg nå har tilberedt og spist Bambi men det får så være. Har serverer jeg det med ovsbakte rotgrønnsaker, lekker viltsaus, tyttebær fra skogen bak huset og ikke minst en knasende sprø røstikake.

Ingredienser

450-500 gr stek av rådyr

----

røstikake:

fem medium store poteter

havsalt og sort pepper

smør og nøytral olje til steking

----

viltsaus:

to dl viltkraft eller utblandet fond

en spiseskje meierismør

en spiseskje ripsgelè

havsalt og sort pepper til justering av smaken

----

200 gr kålrot i små terninger

200 gr gulrot i små terninger

nøytral olje til baking

havsalt og sort pepper etter smak

----

tyttebærsyltetøy og kvedegelè til servering

frisk finhakket persille

Skjær steken i tynne skiver og varm den forsiktig i ovnen innpakket i aluminiumsfolie. Kok opp vilkraften og la den redusere seg noe, pisk deretter inn smør og ripsgele og la den koke i noen få minutter. Juster smaken og hold den varm.

Vend grønnsakene i litt olje og spre de på et stekebrett, bak de møre i ovnen ved 180-190 °C. Sjekk de etter omlag tjue minutter og krydre de etter smak. Mens sausen varmes og grønnskeme og steken er i ovnen lager du røstikaken. Kutt potetene i tynne staver med en mandolin eller en prosessor og legg de over i en bolle med vann for å få ut noe av stivelsen. Klem ut vannet godt og grundig og spre potetene utover på et rent håndkle. Klapp de tørre og varm smør og olje i en panne på medium varme. Spre potetene utover i et jevnt lag og klapp de ned med en stekespade. Dryss på litt havsalt og pepper og la den ligge inntil den er godt gyllen på undersiden. Bruk en tallerken til å flippe den så den stekes på andre siden og del den opp i trekantstykker slik du ville delt opp en kake.

Anrett maten slik du ønsker og server sausen i en skål ved siden av.