Quiche med ruccola og Gruyère

en sveitsisk vinner

Her er nok en variant av Quiche, denne gangen med deilig sveitsisk ost, frisk ruccola og salt bacon. Denne paien er ekstra god når den blir servert med en frisk tomatsalat. Ideen til denne komposisjonen fikk jeg fra programmet The F Word med en alltid like engasjerende Gordon Ramsay i front. Den er like god kald som varm og er ypperlig i pinknikkurven.

Ingredienser

All-round paibunn tilsatt en teskje tørket oregano i deigen

fyll:

200 gr bacon eller pancetta i terninger

fem spiseskjeer vanlig olivenolje

en stor rødløk i tynne skiver

250 gr blandet sopp eller sjampinjong

200 gr frisk vasket ruccola

100 gr revet Gruyère

100 gr revet Cheddar eller Jarlsberg

----

eggestand:

tre egg

tre eggeplommer

to dl creme fraiche

to dl melk

en halv teskje tørket estragon eller en spiseskje fersk hakket estragon

havsalt og sort pepper etter smak

Tilbered paiskallet etter oppskriften. Varm olivenolje i pannen og tilsett baconet, når det er halvferdig tilsetter du løken i skiver og la den steke med. Tilsett soppen i terninger og vend på blandingen regelmessig. Trekk varmen av platen og vend inn ruccolaen. Riv osten og ha den klar.

Pisk sammen alle ingrediensene til eggestanden. Sett ovnen på 190 °C og fordel halvparten av begge ostene på paibunnen, legg på fyllet, hell over eggestanden og legg på resten av osten. Kvern over litt pepper og stek paien i ca. 25 minutter. Dekk kantene på paiskallet med aluminiumsfolie og stek den videre i ca. 15 minutter til eller til paien har stivnet. Gi den gjerne en ekstra gyllen finish med grillelementet på ovnen hvis nødvendig men pass på så toppen ikke brennes.

Fjern folien og la paien sette seg i noen få minutter før servering.