Quiche au saumon

fransk laksequiche

I Frankrike pleier de å lage quiche med røkelaks og asprages om sommeren. Du kan også bruke spinat eller brønnkarse om det er i sesong. Her har jeg lager en litt annen variant med fersk laks, vårløk og frisk estragon. Dette er ikke en klassisk quiche, men det er en rett du kan variere mye med hva du selv liker og hva du får tak i.

Ingredienser

en all-round paibunn tilsatt en spiseskje tørket eller frisk gressløk

400 gr fersk økologisk laks

to spiseskjeer smør til steking

havsalt og sitronpepper etter smak

tre grovt snittede vårløk

tre egg

en dl helmelk eller fløtemelk

pepper etter smak

en teskje finhakket frisk estragon

150 gr revet ost feks. Gruyere & Parmesan

Lag paibunnen etter oppskriften og mens den hviler kaldt begynner du med laksen. Krydre den godt med havsalt og sitronpepper og stek den pent gyllen i smør. Legg den over på en fjøl eller en tallerken og la den avkjøle seg. Fres vårløken myk i den samme pannen. Den skal kun falle sammen og bli myk.

Forstek paibunnen når den har fått hvile kaldt i kjøleskapet.

Når laksen er kald snur du den og skraper vekk det brun-grå belegget fra bunnen. Dette smaker harskt og er ikke noe du vil ha i den ferdige retten. Flak fisken grovt opp med en gaffel og sett den til side.

ha egg og melk i en bolle og tilsett havsalt, pepper og finhakket estragon. Pisk det hele godt sammen. Vend deretter inn laks og den stekte vårløken fra pannen med en slikkepott.

Dryss halvparten av osten i det forstekte paiskallet og ha deretter i fyllet. Avslutt med resten av osten på toppen. Stek quichen ved 200 °C i omlag 30-40 min. og la den hvile i ca. 10 minutter før oppskjæring.