Quenelle med fersk tomatsaus

saftige kyllingboller

Quenelle er små franske velsmakende kyllingboller som ofte serveres sammen med en enkel fersk tomatsaus. Den finnes sågar på menyen til endel bistroer også. Da gjerne gratinert med hvit saus og et generøst dryss med Gruyere eller Comte. Her har jeg valgt å servere den sammen med spinatpasta og friske basilikumblader. Vær obs. på at tomatsausen har lang koketid så kok den gjerne kvelden før.

Ingredienser

middag for to:

quenelle:

tre skiver hvitt brød eller loff

en stor rå kyllingfilet (ca. 125 gr.)

en halv dl matfløte

ett egg

havsalt og sort pepper etter smak

en teskje tørket oregano

vann og kyllingfond (til koking)

——

fersk tomatsaus:

syv flådde tomater

en finhakket løk

tre fedd hvitløk

tre spiseskjeer vanlig olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

en teskje sukker

en spiseskje tørket oregano

en spiseskje rødvinseddik

pasta, ris eller stekte poteter til servering

Kjør loffen til fine smuler i en prosessor og tilsett alle de øvrige ingrediensene. Kjør alt sammen til en fin farse og skrap den ned i en bolle, dekk med plastfolie og sett den kaldt mens du begynner med sausen.

Skjær et kryss i skinnet på hver tomat og legg de i en kjele. Hell over kokende vann og la tomatene ligge i et drøyt halvminutt før du slår av vannet og tapper i kaldt vann. Flå av skinnet og legg de over på en fjøl og grovhakk den. Varm olivenoljen i en kjele og tilsett finhakket løk og hvitløk. Tilsett litt salt så løken ikke brunes men bare så den blir blank og myk. Rør inn oregano og tilsett deretter de grovhakkede tomatene sammen med eddik og sukker. Kok opp og la sausen koke på svak varme i omlag halvannen time til den er fyldig. Smak den til med salt og pepper.

Kok opp vann i en kjele og tilsett litt kyllingfond. Form små boller av farsen- omtrent som små fiskeboller og kok de i kyllingfonden i ca. fem minutter. Legg de deretter over i tomatsausen så de holder seg varme.