© 2010–2020 Millas Mat

Pytt i panne

en hverdagsfavoritt som blir kvitt restene

Noen synes sikkert det er tåpelig å legge ut en oppskrift som sier bruk det du har i skapet men denne kombinasjoen er god og jeg vil dele den med dere uansett. Det eneste jeg synes hører med er poteter, løk og en type kjøtt eller pølser og med en type egg på toppen. Så kan man variere med grønnsakene og bruke opp restene man har i skuffen.

Pytt i panne

Ingredienser

middag for fire:

to løk i skiver

ett fedd knust hvitløk

fem til seks kalde kokte poteter i terninger

en finhakket selleristang

tilsammen 500 gr grove pølser i skiver eller andre kjøttrester feks. kylling, kotelett eller kokt grytekjøtt

to gulrøtter i terninger (lett kokte)

en liten håndfull grønne erter

en rød paprika i terninger

finhakket persille til garnering

havsalt og sort pepper etter smak

to klyper paprikapulver

to spiseskjeer chilisaus

smør og nøytral olje til steking

Forbered alt kjøttet og grønnsakene og krydre potetene med salt og pepper. Sett en dyp og vid panne på litt over middels varme og tilsett et par spiseskjeer smør og samme mengde nøytral olje. Når fettet er varmt har du i poteter, løk, hvitløk, paprika og selleri og lar dette frese godt i pannen. Pass på varmen så det ikke blir brent. Dryss på paprikapulver og krydre med mer salt og pepper. Når potetene begynner å få farge tilsetter du kjøttet og chilisausen og vender alt godt sammen men ikke rør, da kan retten lett bli litt grøtete.

Tilsett gulrøtter og erter mot slutten og stek eggene i en liten panne ved siden av. Anrett maten med egget på toppen og avslutt med frisk persille.