Pytt i Panne

en hverdagslig favoritt som minsker matsvinnet

Noen synes sikkert det er unødvendig å legge ut en oppskrift som sier bruk det du har i skapet men denne kombinasjonen er god og jeg vil dele den med dere uansett. Det eneste jeg synes hører med er poteter, løk og en type kjøtt eller pølser og gjerne et speilegg på toppen. Så kan man variere med grønnsakene og bruke det man har som gulrøtter, beter eller andre rotfrukter. Har du bare en liten panne eller skal lage til flere kan grønnsakene bakes i ovnen med litt olivenolje, havsalt og pepper. Kjøtt og løk bør stekes i panne for best smak. Jeg liker også en god skje rørte tyttebær til.

Ingredienser

middag for fire:

to løk i tynne skiver

et fedd knust hvitløk

fem til seks kalde kokte poteter i terninger

en stang finhakket selleri

500 gr grove pølser i skiver eller andre kjøttrester som stek, kylling, koteletter eller kokt kjøtt

to kokte gulrøtter i terninger

en liten håndfull grønne erter

en rød paprika i terninger

havsalt og sort pepper etter smak

paprikapulver etter smak

to spiseskjeer mild eller sterk chilisaus + litt ekstra til garnering

smør og vanlig olivenolje til steking

speilegg og persille til garnering

Fremgangsmåte

Forbered alt kjøttet og grønnsakene og krydre potetene med havsalt og pepper. Sett en dyp og vid panne på litt over middels varme og tilsett et par spiseskjeer smør og samme mengde nøytral olje. Når fettet er varmt har du i poteter, løk, hvitløk, paprika og selleri og lar dette frese godt i pannen. Pass på varmen så det ikke blir brent. Dryss på paprikapulver og krydre med mer havsalt og pepper. Når potetene begynner å få farge tilsetter du kjøttet og chilisausen og vender alt godt sammen men ikke rør, da kan retten lett bli litt grøtete.

Tilsett gulrøtter og erter mot slutten og stek eggene i en liten panne ved siden av. Anrett maten med egget på toppen og avslutt med frisk persille.