© 2010–2022 Millas Mat

Poulet Cordon Bleu

den klassiske varianten var en av Kong Olav V favoritter

Jeg har lenge hatt en viss interesse for de kongeliges forhold til mat. Det er mange grelle eksempler på overspising og regelrett fråtsing blant de kongelige, og flere av dem har nok spist seg ned i en tidlig grav. Vår egen Kong Olav hadde flere favorittretter og mange av dem var franske og engelske. Her er en fransk klassiker fra Escoffier. Grønnsakene kan selvsagt varieres etter sesong og hva man selv liker.

Ingredienser

middag for to:

to jevnt store kyllingbrystfileter (velg de økologiske)

et stort egg, sammenpisket

fire skiver sveitserost eller Gruyere

to skiver røkt skinke

en dl panko eller brødkrumme

en teskje havsalt

hvit pepper etter smak

----

to gulrøtter, juliennet

to persillerøtter, juliennet

en halv purre, juliennet

havsalt og hvit pepper etter smak

smør til steking

----

to dl kyllingkraft og to spiseskjeer smør til sjysaus

kokte poteter eller pommes frites til servering

Preparer kyllingen ved å skjære av den lille vingen på undersiden. Kutt fileten nesten helt igjennom på langs og brett den ut mellom to lag plastfolie og bank den ut så den blir flatere og jevn i tykkelsen. Legg en skive skinke mellom to skiver ost og plasser den på den ene halvdelen av fileten. Fold den andre delen over og fest kyllingen sammen med en tannpirker eller et lite spisst trespyd.

Pisk sammen eggene i en dyp tallerken og bland sammen panko, havsalt og hvit pepper i en annen.

Vend kyllingen i sammenpisket egg og deretter i brødblandingen. Legg de direkte over i pannen og gi kyllingen en gyllenbrun farge på hver side. Etterstek de i ovnen til kyllingen har en kjernetemp. på 68-70 °C.

Mens kyllingen er i ovnen kutter du grønnsakene i staver og freser de godt i litt smør før du krydrer med havsalt og hvit pepper. Kok ut pannen med kraft og pisk inn smør til en lett fyldig saus. som serveres til.