© 2010–2021 Millas Mat

Potetomelett med en gedigen snarvei

en oppskrift fra legendariske El Bulli

I 2011 besluttet kokken Ferran Adrià å stenge spanske El Bulli, den verdensberømte restauranten i Roses, Catalonia. I dag driver han er kulinarisk institutt på samme sted så det er fortsatt aktivitet der. En av hans enkleste komposisjoner var denne vrien på en tradisjonell spansk tortilla der potetene byttes ut med potetchips. Dette ble en populær lunsj og hvis man ønsket variasjon kunne den gjerne toppes med frisk gressløk og litt revet Manchego.

Ingredienser

omelett for to:

seks ferske egg

130 gr salt potetgull av god kvalitet

to spiseskjeer vanlig olivenolje

to spiseskjeer pequillo paprika (hermetisk)

fire skiver serranoskinke

en spiseskje friske timianblader eller en teskje tørket timian

havsalt og sort pepper etter smak


Knekk alle eggene i en bolle og pisk de godt inntil massen er lysegul og skummende. Du kan bruke en ballongvisp eller en håndmikser men det er viktig at eggene piskes meget godt. Tilsett strimlet skinke, pequillo og timian samt havsalt og pepper.

Varm en spiseskje olje i en teflonpanne på medium varme og finn frem en flat tallerken eller et flatt lokk.

Tilsett potetgullet i de sammenpiskede eggene og vend de inn med en slikkepott. La blandingen hvile i et minutt før du heller eggemassen over i pannen og sprer potetene jevnt utover. la omelettene steke i tre til fire minutter før du bruker lokket til å vende den slik at den stekte siden kommer opp. Varm en ny spiseskje olje i pannen og skli omeletten tilbake i pannen slik at den andre siden stekes. To minutter pleier å være passe steketid.

Skli omeletten over på ei fjøl og kutt den med en kniv eller et pizzahjul. Serveres lun eller kald.