Poteter og torsk på spansk

pimenton gjør det meste

Spanjolene kan sin sjømat for de vet å la fisken spille hovedrollen men allikevel så smaker fisken mye mer enn bare fisk. Her bruker vi spanjolenes stolthet, deres pimenton, samt sherryeddik. Sistnevnte finner du i delikatessen eller på et større supermarked og er vel verdt de ekstra kronene. Denne retten kan også lages med annen fisk som havabbor. Og bruk de norske nypotetene når de er i sesong til dette, de er helt fantastisk gode på smak.

Ingredienser

middag for to:

tre spiseskjeer vanlig olivenolje + litt ekstra

tre spiseskjeer sherryeddik

en teskje røkt spansk paprika (pimenton) + litt ekstra til fisken

en teskje havsalt + litt ekstra til fisken

en rød chili i tynne ringer

en god håndfull finsnittet vårløk

fem til seks kokte nypoteter (avkjølt og delt i fire)

to til fire tykke skiver torskeloin

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 220 °C og finn frem en romslig bolle. Pisk sammen olje, eddik, paprika og havsalt. Tilsett vårløk og chili og bland det hele sammen. Tilsett de oppdelte potetene og vend de inn så de blir dekket av vinaigretten. Skli potetene til siden på bollen, tørk godt av fiskestykkene med kjøkkenpapir og gni de nedi bunnen på bollen slik de også disse blir dekket av vinaigretten.

Smør en passende ildfast form med litt olivenolje og fordel potetsalaten i bunnen. Legg fiskestykkene oppå og dryss de med litt ekstra paprika og havsalt før du dribler over litt ekstra olivenolje og baker de i ovnen i omlag et kvarter.

Server med et lite dryss persille eller frisk oregano og gjerne frisk sitron.