© 2010–2022 Millas Mat

Potetcurry fra Gujarat

spicy indiske poteter fra et av Indias tørreste områder

Poteter dekket av sterke krydder og med en friskhet av sitron er en tradisjonell indisk oppskrift som kommer fra Vest-India. Det indiske kjøkken er helt fantastiske på vegetarmat og selv de enkleste grønnsakene kan forvandles til de mest velsmakende retter. Her tar vi den rotnorske poteten og gir den en indisk makeover med varmende krydderier. Disse potetene er så gode at jeg bare topper de med et speilegg og spiser dem som de er med indisk brød til.

Ingredienser

gir to porsjoner:

fem til syv store poteter, skrelt

en stor løk i tynne skiver

tre spiseskjeer solsikke- eller annen nøytral olje

to spiseskjeer smør

----

en halv teskje spisskumin

en halv teskje koriander

en teskje sorte sennepsfrø

en teskje nigellafrø (kalonji)

to spiseskjeer hvite sesamfrø

en teskje paprikapulver

en teskje grillkrydder

en teskje chilipulver eller cayennepepper

----

friskpresset sitronsaft etter smak

havsalt og sort pepper etter smak

frisk koriander til garnering

Skrell og det potetene inn i passende terninger. Varm smør og olje i en stor stekepanne med lokk og ha i potetene når det er varmt. Rør godt så de dekkes av smør og olje og sett på lokk. Skru ned varmen til medium temp. og ha potetene ligge i fred i omlag ti minutter.

Mens potetene steker blander du sammen alle krydderiene i en liten bolle, skjærer løk, finhakker koriander og presser sitron.

Rør potetene godt opp og dryss over alle krydderiene, vend de godt inn og ha deretter i løk. La løken steke seg blank og myk sammen med potetene de siste minuttene. Ta pannen av varmen og klem over sitronsaft før du drysser over koriander og vender den lett inn. Topp med et speilegg om ønskelig og server.