© 2010–2020 Millas Mat

Posjert torskeloin i persillesaus med poteter og grønne erter

en ekte britisk klassiker

Mange synes hvit saus er vanskelig med klumper og brent smak som resultat. Jeg bruker alltid kjele eller panne med belegg og en silikonvisp som ikke ødelegger kjelen for en saus som dette krever mye visping - og ikke for hard varme. Et annet godt råd er å veie opp smør og mel nøyaktig. Torsk i persillesaus er en klassisk britisk rett som nok ikke er den mest moderne lengre men som har mange trofaste tilhengere bla. den britiske kongefamilien.

Posjert torskeloin i persillesaus med poteter og grønne erter

Ingredienser

lett hvit saus (bechamel)

21 gr smør, smeltet

21 gr hvetemel

4,8 dl melk

en Knorr fond Du Chef fisk

en dl kremfløte

frisk finhakket bladpersille

400 gr torskeloin, fersk eller frossen

----

grønne erter

kokte poteter, ristet med smør, havsalt og pepper

Finn frem en dyp panne eller kjele med belegg og smelt smøret over medium varme. Pisk inn melet og rør hele tiden mens massen koker opp. Etter et minutts tid tilsetter du melken litt etter litt og koker opp mellom hver gang under kontinuerlig pisking.

Når all melken er pisket in tilsetter du fiskefond og lar de løse seg opp i sausen. Tilsett fløte, legg i fisken og la sausen så vidt koke mens den blir ferdig, etter tre til fire minutter snur du fisken. Når den flaker seg er den klar. Avslutt med finhakket persille.

For å lage potetene du ser på bilder koker du de møre i saltet vann, heller av vannet, tilsetter smør i kjelen sammen med havsalt og pepper og rister kraftig på kjelen mens lokket holdes godt fast.