Ponzu-spaghetti med tunfisk, sopp og ferske tomater

レモンソースのパスタ

Jeg er veldig glad i pasta sammen med tunfisk og lager min tunfiskpasta med jevne mellomrom siden jeg stort alltid har det jeg trenger i skapene her. Ponzu er en nydelig sitrus soyasaus som tilfører noe nytt og sammen med ferske tomater og sopp blir det en frisk rett som passer godt nå på sensommeren. Oppskriften kommer fra Kikkoman - verdens største produsent av soyasaus.

Ingredienser

pasta for to:

200 gr spaghetti, linguine eller bucatini

havsalt til kokevannet

en liten boks god tunfisk i vann eller olje (gjerne fra det japanske merket Hagoromo)

125 gr blandet asiatisk sopp, revet opp (shimeiji)

et fedd hvitløk, tynt skivet

en liten løk, tynt skivet

en god håndfull frisk ruccola, renset og vasket eller grovhakket bladpersille

noen få spiseskjeer vanlig olivenolje til steking

knuste chiliflak og pepper etter smak

200 gr cherrytomater, delt

en dl Ponzu (sitrus-soyasaus)

revet parmesan til garnering

Fremgangsmåte

Sett over en romslig kjele med vann til pastaen og tilsett havsalt. Mens det koker opp forbereder du alle grønnsakene, renser sopp og finner frem de øvrige ingrediensene. ha tunfisken renne av seg i en sil og flak den grovt opp med en gaffel.

Varm litt av oljen i en panne og fres soppen sammen med halvparten av løken. Når det begynner å bli gyllent krydrer du med havsalt og pepper og legger blandingen over i en skål. ha resten av oljen i pannen og tilsett hvitløk, resten av løken og en god klype chiliflak. Fres det lett før du har i tomater og Ponzu og koker opp, la soyaen koke litt inn i noen minutter. Tilsett sopp og løk tilbake i pannen sammen med tunfisk og etter hvert mikser du inn nykokt pasta. Anrett i passende tallerkener og topp med ruccola eller persille, parmesan og litt ekstra pepper.