Ponyo Ramen med skinke og egg

mat fra amimasjonens verden

Ponyo er den lille gullfisken som før var menneske og som mer enn noe annet elsker skinke. Scenen i filmen der de spiser ramen bergtok en hel verden og jeg er ikke den første som måtte forsøke å gjenskape den. Som du ser er dette svært enkelt og kan knapt kalles en oppskrift. Men dette er virkelig godt, og man skjønner regissøren Hayao Miyazaki dype fascinasjon for egg bedre etter å ha sett denne filmen. Egg dukker opp som en sentral ingrediens i mange av hans filmer der maten er en del av handlingen. En av hans egne oppskrifter finner du her.

Ingredienser

gir to porsjoner:

to porsjonspakker nudler fra japanske merker som Nissin, Maruchan eller Sapporo Ichiban

tre finsnittede vårløk

fire tykke skiver god røkt skinke

to bløtkokte egg

Fremgangsmåte

Kok eggene slik du vil ha dem, jeg liker mine med noe fuktighet i plommen og de du ser på bildet har kokt i åtte min. Snitt opp vårløken og finn frem skinken. Del opp skivene om de er veldig store.

Kok opp vann i en kjele eller vannkoker og finn frem to passende boller. Ha i nudlene og krydderposen som følger med. Hell over kokende vann, sett på lokk eller legg over et stykke folie og vent i omlag fem minutter. Rør godt opp og topp nudlene med skinke, egg og vårløk. Server straks.