© 2010–2021 Millas Mat

Pollo Scarpariello

skomakerkylling

Skomakerens kylling er en rett som oppstod i USA blant italienske immigranter fra den sørlige delen av Italia. Den er svært populær og velkjent på mange italienske spisesteder langs østkysten av USA og meget meget god. Den er også rask og enkel og lage. Syltet paprika kjøpes ferdig på glass og gode italienske svinepølser har det også blitt lettere å få tak i.

Ingredienser

middag for to:

200 gr italiensk svinepølse

to spiseskjeer smør

en kvart dl vanlig olivenolje

to kyllingbrystfileter delt i små biter

havsalt og sort pepper etter smak

tre fedd hvitløk skjært i tynne skiver

en kvart dl hønsebuljong

100 gr syltet røkt paprika i grove biter

en kvart dl hvitvinseddik

tre til fire spiseskjeer e.v. olivenolje

timianblader til garnering

ris eller pasta til servering

Prikk pølsene med en gaffel og legg de i en kjele. Hell på vann så det dekker de ca. halvveis. Sett på like over middels varme og kok de til vannet har fordampet. Ta av lokket, tilsett smør, skru opp varmen og stek deretter pølsene pent gylne før de deles opp i tynne skiver.

Varm olje i en vid dyp panne og tilsett kyllingkjøttet som du sprer utover i et lag. Krydre godt med salt og pepper og stek kyllingen til den er pent gyllen i omlag ti minutter. Tilsett hvitløken og stek den sammen med kjøttet i noen minutter.

Hell pannen litt på skrå og fjern mesteparten av fettet. Tilsett pølseskivene sammen med buljong, paprika og eddik. Skru opp varmen og la det redusere seg til væsken danner en blank og lett glasur. Miks inn nykokt pasta eller ris, tilsett olivenolje og miks inn friske timianblader og smak det hele til med salt og pepper før servering.