© 2010–2022 Millas Mat

Pollo al mattone

kylling under murstein

Denne måten og tilberede kylling på er en gammel italiensk-amerikansk tradisjon fra da man brukte vedfyrte steinovner men kan fint adapteres til en moderne stekeovn. Det viktigste er at du har en solid grillpanne i støpejern som tåler å stå i ovnen og mursteiner. Til denne retten trenger du bare en god grønn salat eller en klassisk tomatsalat og en bit brød så er det klart til servering.

Ingredienser

middag for to:

en stor rå kylling (helst økologisk)

saft og skall av to sitroner

åtte kvister frisk timian

en teskje Maldonsalt eller annet flaksalt

en halv teskje grovmalt sort pepper eller tilsvarende mengde tørkede chiliflak

like over en dl vanlig olivenolje

to skrelte hvitløksfedd

——

to solide mursteiner pakket inn i aluminiumsfolie

Skyll og tørk kyllingen godt og bruk en kniv eller en fuglesaks til å dele den i to langs ryggbeinet Del deretter hver halvdel i to under låret så du står igjen med fire serveringsstykker. Klem de godt ned med hendene eller bruk en klubbe.

Finn frem en stor zip-pose og tilsett sitronskall og saft i denne sammen med timianblader, salt og pepper (eller chiliflak). Hell på olivenolje og tilsett revet hvitløk til legg i kyllingen. Vend godt på posen så kyllingen dekkes av marinaden og legg den i kjøleskapet natten over.

Ta ut kyllingen i såpass god tid at de får komme opp til romtemperatur, pakk de to mursteinene inn i folie og sett ovnen på 200 °C. Finn frem en grillpanne og varm dem godt opp på komfyren og legg deretter i all kyllingen med skinnsiden ned (spar på marinaden i posen). Legg mursteinene oppå og ha de frese i omlag fem minutter. Sett så hele pannen inn i ovnen og la kyllingen få en halvtime før du sjekker den for første gang. Løft av mursteinene forsiktig med en gryteklut og snu kyllingen med en stekepinsett. Hell på resten av marinaden fra posen, legg på steinene igjen og la kyllingen få en halvtimes tid til på den andre siden.

Sjekk med en liten kniv ved lårfestet, er kjøttsaften som kommer ut helt klar og fin er maten ferdig. Brun den gjerne litt ekstra under grillen hvis du vil ha mer farge på skinnet.