Pizzapie med smak av fennikel

en oppskrift fra Williamsburg, NY

Williamsburg ligger i Brooklyn, New York og har en stor andel etterkommere av italienske immigranter. Jeg bestilte et stykke av denne paien på en café og forventet kanskje en mer tradisjonell deep pan pizza med skikkelig tykk bunn men det jeg fikk var et velsmakende fyll i et sprøtt paiskall smaksatt med oregano- veldig veldig godt. Får du ikke tak pølsene kan du bruke andre svinepølser og tilsette en teskje knuste fennikel i kjøttet.

Ingredienser

All-round paibunn tilsatt en teskje oregano

to spiseskjeer vanlig olivenolje til steking

en stor finhakket løk

to fedd finhakket hvitløk

100 gr sjampinjonger

to finhakkede fennikel pølser

300 gr karbonadedeig

tre grovhakkede plommetomater uten frøhus

tre til fem grovhakkede soltørkede tomater i olje

en spiseskje tomatpuré

en spiseskje Worchestershiresauce

havsalt og sort pepper etter smak

en teskje tørket oregano

en halv teskje tørket basilikum

en dl vann

150 gr revet ost (jeg liker å blande Jarlsberg, Gruyere og litt Parmesan)

----

en tomat i tynne skiver til garnering

havsalt og sort pepper etter smak

frisk hakket basilikum

Fremgangsmåte

Tilbered paibunnen og husk å tilsette oregano i melet.

Finhakk løk og hvitløk, skjær soppen i skiver og grovhakk pølsene. Ha oljen i en dyp romslig panne og begynn med å frese løken blank og myk. Når den begynner å bli ferdig skyver du løken opp langs siden på pannen før du tilsetter soppen og etter hvert har du i pølser, hvitløk og kjøtt. La det brunes og hakk det godt opp mens det steker. Når alt er klart vender du det hele sammen.

Tilsett krydderurter, havsalt og pepper og ha i tomatpure, soltørkede tomater, hakkede tomater, worchestershiresauce og vann og la det koke opp. La det koke i noen minutter på medium varme inntil mesteparten av væsken har kokt inn. Smak på fyllet og sjekk om det trenger mer havsalt eller pepper.

La fyllet avkjøles, spre det deretter utover i skallet og pass på at det blir jevnt. Ha på ost, legg på tomatskiver som du drysser med litt havsalt og pepper og stek paien videre i ovnen i omlag 30 minutter. Hvis du vil brune osten litt ekstra mot slutten kan du sette på grillen men husk da og dekke kanten av paien med aluminiumsfolie så du ikke får brent paiskall.