© 2010–2020 Millas Mat

Pizzapai

en oppskrift fra Williamsburg

Williamsburg ligger i Brooklyn, New York og har en stor andel etterkommere av italienske immigranter. Et stykke av denne pizzapaien bestilte jeg på en cafè og forventet en mer tradisjonell deep-pan pizza med skikkelig tykk bunn men det jeg fikk var et velsmaende kjøttfyll i et paiskall smaksatt med oregano. Veldig overraskende og veldig veldig godt. Får du ikke tak i fenikkelpølser kan du bruke andre svinepølser og tilsette en teskje knuste fenikkelfrø.

Pizzapai

Ingredienser

en All-round paibunn tilsatt en teskje oregano

——

to spiseskjeer vanlig olivenolje til steking

en stor finhakket løk

to fedd finhakket hvitløk

100 gr sjampinjonger

to finhakkede fennikelpølser

300 gr karbonadedeig

tre grovhakkede plommetomater uten frøhus

tre til fem grovhakkede soltørkede tomater i olje

en spiseskje tomatpuré

en spiseskje Worchestershiresauce

havsalt og sort pepper etter smak

en teskje tørket oregano

en halv teskje tørket basilikum

en dl vann

ca. 150 gr revet ost (jeg liker å blande Jarlsberg, Gruyere, Parmesan)

——

en tomat i tynne skiver til garnering

havsalt og sort pepper etter smak

frisk hakket basilikum

Tilbered paibunnen, og husk å tilsette oregano i melet.

Finhakk løk og hvitløk, skjær soppen i skiver og grovhakk pølsene. Ha oljen i en dyp romslig panne og begynn med å frese løken blank og myk. Når den begynner å bli ferdig skyver du løken opp langs siden på pannen før du tilsetter soppen og etterhvert har du i pølsene, hvitløken og kjøttet. Ha det brunes godt og hakk det godt opp mens det steker. Når alt er klart vender du det hele sammen.

Tilsett krydderurter, salt og pepper og ha i tomatpure, soltørkede tomater, hakkede tomater, worchestershiresauce og vann og la det koke opp. La det koke i noen minutter på medium varme inntil mesteparten av væsken har kokt bort. Smak på fyllet og sjekk om det trenger mer salt eller pepper.

La fyllet avkjøles litt, spre det deretter utover i skallet, pass på at det blir jevnt og dryss på ost. Legg på tomatskiver som du drysser med litt salt og pepper og stek paien videre i ovnen i omlag 30 minutter. Hvis du vil brune osten litt ekstra mot slutten kan du sette på grillen men husk da og dekke kanten av paien med aluminiumsfolie så du ikke får brent paiskall.