Pizza Milla

biff og grønn paprika

Denne pizzaen er min egen komposisjon. Er det pretensiøst å si at den kom til meg seilende på et fat i en drøm? Og er det da galt å oppkalle den etter meg selv? Nuvel - dette er ihvertfall en virkelig god pizza, men husk at det er viktig å lynraskt brune biffen i pannen før du legger den på pizzaen. Hvis ikke blir biffen mer kokt enn den blir stekt og det er virkelig ikke godt. Server gjerne en grønn salat til og et godt glass vin og du har alle forutsetninger for en fullkommen kveld.

Ingredienser

pizzabunn:

seks dl hvetemel (bytt gjerne ut halvparten med sammalt hvete)

halvannen teskje havsalt

en halv pose tørrgjær

2 1/2 dl lunkent vann (37 °C)

to spiseskjeer vanlig olivenolje

——

saus:

en boks (400 gr.) knuste tomater

fire spiseskjeer olivenolje

to fedd revet hvitløk

havsalt og sort pepper etter smak

en klype knust rosepepper

tjue revne basilikumblader

——

250 gr pepperbiff

to spiseskjeer olivenolje

en klype havsalt

en grønn paprika i strimler

en halv rødløk i tynne skiver

150 gr tykt bacon

en mozarella i skiver

en teskje tørket oregano

en liten håndfull smuldret blåmuggost

en liten håndfull ruccola (kan sløyfes)

Bland sammen hvetemel, salt og tørrgjær i en bakebolle. Tilsett vann og olje gradvis og elt sammen til du har en smidig deig. Tilsett mer mel om nødvendig siden deigen skal ikke være klissete. Dekk bollen med plastfolie og la den heve i en time. Ta ut biffen fra kjøleskapet, pakk den ut av plasten og la den få romtemperatur.

Kok opp alle ingrediensene til pizzasausen utenom den friske basilikumen og la sausen koke inntil den tykner og mesteparten av vannet i tomatene har fordampet. Smak om den trenger mer havsalt eller pepper og trekk så kjelen av platen. Tilsett basilikumen og la sausen avkjøle seg.

Sett ovnen på 210 °C og finn frem en bakeplate. Tørk godt av biffen med kjøkkenpapir og skjær den i tynne skiver. Pensle de med litt olivenolje og krydre med havsalt. Gi de en rask bruning i en til to minutter på den ene siden i en grill- eller stekepanne.

Kjevle ut pizzadeigen til en tynn leiv og kle bakeplaten med denne. Fordel sausen jevnt utover i et tynt lag og fordel biffskiver, baconterninger, strimlet grønn paprika, rødløk og skiver av mozzarella utover pizzaen. Smuldre over blåmuggost til slutt og dryss på litt oregano. Avslutt med noen dråper olivenolje på toppen samt litt pepper. Stek pizzaen i ca. 30-40 minutter til bunnen er stekt og osten har smeltet og blitt lett gyllen. Sett pizzaen under grillen de siste minuttene om nødvendig men da må du følge godt med og ikke gå fra ovnen.

Legg på litt fersk ruccola, basilikumblader eller frisk oregano før servering om ønskelig.