Pizza med pepperoni og røkt skinke

pizza con peperoni e prosciutto

Hvis du koker din egen ketchup så har du også en herlig pizzasaus og den bruker vi her. Denne pizzaen laget mannen min og jeg litt på impuls men den ble så god at vi endte opp med å lage den to helger på rad og da måtte det også bli en oppskrift ut av det. Pepperoni er kanskje den mest klassiske av alle toppinger som brukes på pizza sammen med kremet hvit mozzarella og med frisk basilikum eller oregano- som på bildet smaker dette av italiensk sommer.

Ingredienser

pizzabunn:

seks dl hvetemel

halvannen teskje havsalt

en halv pose tørrgjær

2 1/2 dl lunkent vann

tre spiseskjeer vanlig olivenolje

----

toppinger:

fire-fem spiseskjeer hjemmelaget ketchup

200 gr revet Jarlsberg, Cheddar eller Vellagret Norvegia

en fersk kule mozzarella eller bøffel-mozzarella

fire skiver røkt skinke

ti til tolv skiver pepperoni

en halv finhakket rødløk

en middels stor tomat i tynne skiver

havsalt og sort pepper etter smak

litt tørket oregano

friske basilikumblader eller oreganoblader til garnering

Fremgangsmåte

Begynn med å lage deigen, bland sammen hvetemel, havsalt og tørrgjær og arbeid inn væsken til en smidig deig. Bruker du kjøkkenmaskin med eltekrok kan du la den jobbe i omlag fem til sju minutter. Elter du for hånd tar det et kvarters tid. La den heve seg på et lunt sted i en times tid. Kjevle ut deigen til en leiv og legg den på en langpanne og klem eller strekk deigen utover til kantene slik at den mer eller mindre dekker hele pannen.

Sett ovnen på 200 °C og spe et tynt lag ketchup over leiven. Dryss på den revne osten og mozzarella i små biter. Dryss deretter på rødløken og fordel strimlet skinke og pepperoni før du avslutter med tomatskivene. Dryss havsalt og oregano på tomatskivene, da smaker de mye bedre. Kvern også over litt pepper. Stek pizzaen i ca. 25-30 minutter og legg på litt frisk basilikum før servering.