© 2010–2020 Millas Mat

Pizza con peperoni e prosciutto

peppernoni og skinke

Hvis du koker din egen ketchup så har du også en herlig pizzasaus og den bruker vi her (ferdigkjøpt ketchup på pizza synes jeg er en vederstyggelighet). Denne pizzaen laget mannen min og jeg litt på impuls men den ble så god at vi endte opp med å lage den to helger på rad og da måtte det også bli en oppskrift ut av det. Pepperoni er kanskje den mest klassiske av alle toppinger som brukes på pizza sammen med kremet hvit mozzarella og med frisk basilikum eller oregano (som jeg har brukt på bildet) smaker dette av italiensk sommer. En frisk grønn salat er alltid godt til nystekt pizza.

Pizza con peperoni e prosciutto

Ingredienser

bunn:

seks dl hvetemel

halvannen teskje havsalt

en halv pose tørrgjær

2 1/2 dl lunkent vann

tre spiseskjeer vanlig olivenolje (kan sløyfes)

——

topping:

fire-fem spiseskjeer hjemmelaget ketchup

200 gr revet Jarlsberg, Cheddar eller Vellagret Norvegia

en fersk kule mozzarella eller bøffelmozzarella

fire store skiver røkt skinke

ti-tolv skiver pepperoni

en halv finhakket rødløk

en middels stor tomat i tynne skiver

havsalt og sort pepper etter smak

litt tørket oregano

friske basilikumblader eller oreganoblader til garnering

Begynn med å lage deigen, bland sammen mel, salt og tørrgjær og arbeid inn væsken til en smidig deig. Bruker du kjøkkenmaskin med eltekrok kan du la den jobbe i omlag fem til sju minutter. Elter du for hånd tar det et kvarters tid. La den heve seg på et lunt sted i en times tid. Kjevle ut deigen til en leiv og legg den på en langpanne og kjevle deigen utover i kantene så den mer eller mindre dekker hele pannen.

Sett ovnen på 200 °C og spe et tynt lag ketchup over leiven. Dryss på den revne osten og mozzarellaen i små biter. Dryss deretter på rødløken og fordel strimlet skinke og pepperoni før du avslutter med tomatskivene. Dryss salt og oregano på tomatskivene, da smaker de mye bedre. Kvern også over litt pepper. Stek pizzaen i ca. 25-30 minutter og legg på litt frisk basilikum før servering.