Pissaladière med grønnsaker

vegetarisk fransk pizza

Dette er opprinnelig franske små munnfuller som tradisjonelt toppes med løk, ansjos og oliven - men her i huset står ikke ansjos så veldig høyt i kurs annet enn til saus så jeg kombinerer heller ulike grønnsaker og det smaker riktig så godt. Jeg server dette med en frisk salat med en lett sitrondressing og skavet parmesan over det hele.

Ingredienser

en pakke frossen butterdeig

fire til fem ferske sopp champignon

to rødløk i tynne skiver

en halv squash, tynt skivet

to spiseskjeer soltørkede tomater i olje

en gulrot, grovt revet

en håndfull sorte oliven, delt

en håndfull cherrytomater, delt

havsalt og sort pepper etter smak

150 gr revet Gruyere eller annen god ost

friske urter til garnering

Fremgangsmåte

Ta butterdeigen ut av fryseren en times tid før du setter i gang og begynn med grønnsakene. Stek løken blank og myk i olivenolje og dryss på litt salt, del opp cherrytomatene og skjær squashen i tynne skriver, stek disse lett i olivenolje og dryss også disse med litt havsalt. Riv gulrøttene på et råkostjern og klem ut all fuktigheten i dem med hendene. Stek også soppen, del opp oliven, hakk de soltørkede tomatene og riv osten.

Sett ovnen på 200 °C og kjevle hver butterdeig ut til dobbel størrelse og stikk ut små sirkler med et passende glass eller skjær ut firkanter. Kle to stekeplater med papir og fordel deigen oppå. Fordel fyllet over og avslutt med osten og urtene.

Stek de i omlag tjue minutter eller til de er oppblåste i bunnen og litt gylne.