© 2010–2022 Millas Mat

Pissaladière med ulike grønnsaker

fransk pizza

Dette er opprinnelig franske små munnfuller som tradisjonelt toppes med løk, ansjos og oliven- men her i huset står ikke ansjoser så veldig høyt i kurs så jeg kombinerer heller ulike grønnsaker og det smaker riktig så godt. Jeg server dette med en frisk salat med en lett sitrondressing og skavet parmesan.

Ingredienser

en pakke frossen butterdeig

fersk sopp feks. champinjong

to rødløk i skiver

en halv squash

soltørkede tomater i olje

revet gurot

sorte oliven

cherrytomater

havsalt og sort pepper etter smak

revet ost av typen, Jarsberg, cheddar, parmesan ol.

friske krydderurter til garnering

Ta butterdeigen ut av fryseren en times tid før du setter i gang og begynn med grønnsakene. Stek løken blank og myk i olivenolje og dryss på litt salt, del opp cherrytomatene i små båter og skjær squashen i tynne skriver, stek disse lett i olivenolje og dryss også disse med litt salt. Riv gulrøttene på et råkostjern og klem ut all fuktigheten i dem med hendene. Stek også soppen inndelt i tynne skriver. Del opp oliven, hakk de soltørkede tomatene og riv osten.

Sett ovnen på 200 °C og kjevle hver butterdeigsplate til dobbel størrelse og stikk ut små sirkler med et passende glass eller skjær ut firkanter. Kle to bakeplater med papir og fordel deigen oppå. Så er det bare å legge på det du vil og kombinere det du liker best.

Stek de i omlag 15-20 minutter eller til de er oppblåste og gylne.