© 2010–2022 Millas Mat

Pintofylte mini-tortillas med guacamole og pico de gallo

tacofest uten kjøtt

Det er ikke noe problem å få vegetartacos til å smake godt når du har pintobønner som basis. Disse utrolig velsmakende bønnene er hele Mexicos favoritt og snart blir de kanskje dine også. Bønnene kokes og deretter stekes de sammen med løk og krydderier. Dette smaker bedre enn alskens soyaprodukter for å erstatte kjøttet.

Ingredienser

tacos for tre:

200 gr tørkede pintobønner, bløtlagt natten over

rikelig med friskt kaldt vann til bløtlegging, skylling og koking

en halv spiseskje havsalt

en god spiseskje smør

en stor finhakket løk

en teskje spisskumin, en teskje paprika, en halv teskje chili, en teskje tørket oregano

litt frisk koriander til garnering

----

pico de gallo fra denne oppskriften

en porsjon guacamole

100 gr ferske maiskorn frest i smør

100 gr revet mild hvitost

lettrørt rømme

en pakke små hvetetortillas

Legg pintobønnene i bløt kvelden før og la de svelle over natten. Skyll deretter bønnene godt under rennende kaldt vann og ha de over i en romslig kjele og fyll på med vann til det dekker bønnene med minst fem cm. Tilsett havsaltet og kok opp under lokk, skru ned varmen og la bønnene koke seg møre. Dette vil ta mellom to til tre timer. Smak og sjekk så du er sikker på at bønnene er helt møre. Ta ut en kopp av kokevannet til å spe ut med og sil av resten.

Tilsett en god spiseskje smør i en panne og fres en finhakket løk, tilsett de tørre krydderiene og rør de godt inn før du tilsetter bønnene og lar de bli gjennomvarme. Spe ut med kokevannet til passende konsistens og mos noen med baksiden av en sleiv. Smak til med havsalt og pepper.

Til salsaen fjerner du stilkfestet på tomatene, kutter de i to og tar ut frøhuset ved hjelp av en spiseskje. Kutt deretter tomatkjøttet i biter og ha det over i en passende bolle. Tilsett løk, jalapeno og hakket koriander sammen med lime, havsalt og pepper. Drible over litt av din aller beste e.v. olivenolje og gi det hele en lett miks.

Mos avocadoen sammen med limejuice og havsalt etter smak. Riv osten og stek tortillaene raskt på hver side i en tørr panne. Serveres sammen med rømme og eventuelt Cholula.