Perfekt luftig blomkålris med laks

riz DuBarry

Opprinnelig var blomkålris noe som dukket opp da hele landet snakket om lavkarbokosthold og LCHF for et par år tilbake, men mange visste nok ikke hva det egentlig var eller hvordan det skulle tilberedes. Etter litt testing av ulike metoder har jeg kommet frem til at ovnen er din beste venn for den perfekte luftige konsistensen. Koker du den smaker den bare vann, steker du den må du bruke endel mer olje og den har en tendens til å klumpe seg i pannen, men følg denne metoden og jeg garanterer at det blir perfekt. Her ser du den med laks og en enkel glasur samt pannestekte grønne tomater.

Ingredienser

nok til to:

to medium store blomkål

to spiseskjeer vanlig olivenolje

havsalt etter smak

----

500 gr økologisk laks eller villaks

en halv dl lønnesirup (maplesyrup)

to spiseskjeer lys soyasaus

et fedd revet hvitløk

en halv teskje hvitløkspulver

sort pepper etter smak

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 °C og legg bakepapir på stekebrettet. Plukk vekk de grønne bladene som omgir blomkålen og kutt vekk den nederste biten av stilken på blomkålen. Del den deretter i grove biter og kjør den til fine smuler i en prosessor. Hell den over på brettet og miks inn oljen. Spre massen jevnt utover og bak den først i ti minutter før du vender på massen og gir den omlag fem minutter til. Fluff den godt opp, smak til med havsalt og server.

Pisk sammen marinaden og legg laksen i en liten ildfast form. Hell over marinaden og dekk formen med plastfolie. Sett laksen kaldt i tretti min. og snu fisken en gang i løpet av denne tiden. Bak den med skinnsiden ned ved 200 °C i ca. tjue minutter.