Pepperoni pasta con Carmela

oppskrift fra The Sopranos Cookbook

Pepperoni er en fantastisk ingrediens og er svært takknemmelig å lage mat med. Dette er en oppskrift som kun finnes i det første opplaget av den offisielle Sopranos Family Cookbook av Artie Bucco. Hvorfor den ikke finnes i alle utgavene vet jeg ikke for det er en enkel men nydelig rett. Polpetta er hermetiske tomater som er kjørt i en blender til en helt glatt saus og kjøpes ferdig. Om du ikke får tak i det kan du selv kjøre en boks hakkede tomater i din egen blender. Om du heller ikke finner fersk oregano kan du bruke tørket og tilsette det sammen med tomatene når sausen skal kokes.

Ingredienser

middag for to:

litt vanlig olivenolje til steking

100 gr pepperoni i tykke skiver

en boks (400 gr.) polpetta

noen få spiseskjeer vann til å skylle ut tomatboksen med

en klype sukker

en spiseskje balsamicoeddik

to plommetomater i små biter

havsalt og sort pepper etter smak

en liten håndfull friske oreganoblader

——

250 gr penne eller fusili

et dryss friskrevet parmesan

hvitløksbrød til servering

Sett over en romslig kjele med vann til pastaen. Varm olivenoljen i pannen og stek pepperonien inntil du ser at den begynner å bli gyllen og at fettet i den har begynt å smelte litt med. Ta de ut av pannen og legg de til siden på en liten tallerken men behold fettet i pannen.

Hell alle tomatene (både polpetta og de ferske) i pannen sammen med vannet og tilsett balsamico, sukker, salt og pepper. Kok opp og la sausen koke i omlag 10 minutter inntil den har tyknet. Tilsett deretter pepperonien tilbake i sausen og smak til med mer salt og/eller pepper om det er nødvendig. Vend deretter inn nykokt pasta og 2/3 av oreganobladene inntil pastaen er dekker at sausen. Øs opp pastaen på varme tallerkener og dryss på litt parmesan og resten av oreganobladene.

Serveres med hvitløksbrød.