Penne og bakte cherrytomater

Cucina Casalinga

I kjøkkenet til en italiensk husmor (cucina casalinga) lages det enkel og god mat på løpende bånd. Når tomatene er på sitt beste utnyttes de på mange ulike måter så lenge sesongen varer. Her baker vi dem så de danner en saus som ikke må koke i timesvis. Dette smaker friskt & sommerlig.

Ingredienser

pasta for to:

250 gr cherrytomater, delt i to

havsalt og sort pepper etter smak

en god håndfull brødkrumme eller pankosmuler

en god håndfull revet pecorino eller parmesan

to til tre spiseskjeer e.v. olivenolje

100 gr italiensk spekepølse i små terninger

friske basilikumblader

250 gr penne (bruk gjerne fullkornstypen)

Sett ovnen på 220 °C og finn frem en liten langpanne eller en passende ildfast form. Del cherrytomatene i to og legg de i ett lag i langpannen med snittsiden opp og putt terninger av spekepølse innimellom. Sprinkle på olivenolje og krydre med havsalt og pepper. Dryss på brødkrumme og ost og bak det hele i omlag 20 minutter.

Mens tomatene er i ovnen setter du over vann til pastaen og har i penne når vannet koker. Når pastaen er klar har du noe av kokevannet i en kopp og heller fra resten. La pastaen over i langpannen med tomatene og miks godt. Tilsett litt av pastavannet om det virker for tørt, smak til med havsalt og pepper om nødvendig og server garnert med frisk basilikum. Server med ekstra ost i en skål ved siden av.