Peanøtt og kokoscurry med svinekjøtt

en thailandsk curry som ingen annen

Peanøttsmør er med på å gi denne lekre curryen sin særegne smak og silkemyke saus. Hvor sterk retten din blir avhenger av hvilken type currypaste du bruker. Jeg bruker som oftest en fra merket Healthy Boy som er en autentisk currypasta produsert i Thailand - og jeg tilsetter alltid en eller to friske thaichili men det velger du selv. Det er også svært viktig at smaken justeres til sist med nok frisk lime og fiskesaus siden nøkkelen til virkelig god thaimat er balanse.

Ingredienser

middag for tre:

500 gr svin indrefilet i tynne strimler

noen spiseskjeer nøytral olje til steking

en finhakket løk eller fire finsnittede vårløk

en til to friske røde thaichili

en håndfull finhakkede korianderstilker (spar på bladene)

tre til fire spiseskjeer Thai Red Currypaste

fire spiseskjeer grovt peanøttsmør

en spiseskje brunt sukker

to spiseskjeer soyasaus

fire dl kokosmelk

125 gr fersk babymais eller finsnittede sukkererter

frisk lime etter smak

thai fiskesaus etter smak (nam plah)

hvit pepper etter smak

----

friske korianderblader til garnering

en håndfull grovknuste peanøtter

dampet jasminris og rekechips til servering

Finn frem en wok eller en romslig panne med høye kanter og varm opp noen få spiseskjeer nøytral olje. Fres kjøttet gyllent i mindre porsjoner og legg det over på en tallerken etterhvert. Tilsett litt mer olje om nødvendig og fres vårløk og korianderstilker lett før du tilsetter currypaste og peanøttsmør og lar dette frese litt i noen få minutter. Å steke pasten nok er viktig for å få ut smakene. Hell deretter over kokosmelk og tilsett sukker og soya. Kok opp og tilsett kjøttet tilbake i pannen.

La curryen koke i omlag ti minutter før du tilsetter friske grønnsaker og smaker til med fiskesaus, limejuice og pepper og topper med korianderblader og peanøtter. Server curryen rykende varm med dampet jasminris og rekechips.