Pav Bhaji

indisk grønnsakstuing med grønn chili

Smørristet brød toppet med en mos av blomkål, poteter, erter, ferske tomater, fersk chili og klassiske indiske krydderier, høres ikke det helt supert ut? Vel, det er pav bhaji og det er overraskende enkelt å snekre sammen en ettermiddag uten for mange antrengelser og kompliserte prosesser.

Ingredienser

middag for to:

400 gr poteter

et lite blomkålshode

100 gr grønne erter, frosne

tre spiseskjeer vanlig olivenolje

to store tomater

en halv teskje gurkemeie

en spiseskje malt koriander

chilipulver etter smak

en til to grønne chili, finhakkede

havsalt etter smak

litt vann til justering av konsistensen

----

en liten rødløk, finhakket

frisk lime etter smak

rundstykker eller grove burgerbrød

smør til brødet

Fremgangsmåte

Kok terninger av poteter, blomkål og erter møre i lettsaltet vann. Koketiden vil ligge på omlag syv til ti minutter. Hell av vannet og la grønnsakene avkjøles i et dørslag. Mos de deretter grovt.

Kutt tomatene i små terninger. Kutt også rødløken som skal på toppen som garnering og kutt lime i båter.

Sett en panne på medium varme og ha i oljen. Tilsett gurkemeie, koriander og chili og rør det godt inn. Ha i de hakkede tomatene og kok opp, tilsett et par spiseskjeer vann og kok de videre i noen minutter inntil det begynner å danne seg en saus. Tilsett hakket grønn chili og havsalt og fres den litt før du har i de moste grønnsakene. Vend det hele lett sammen og tilsett litt mer vann om massen virker for tørr. Vend på massen i omlag tre til fire minutter, smak og sjekk om den trenger mer havsalt. Ha den over i en bolle og hold den varm under folie i ovnen.

Skyll og tørk av pannen, splitt brødene og smør de godt med smør før de risted gylne i pannen. Topp det ristede brødet med bhajiblandingen fra ovnen og dryss over finhakket rødløk. Server med limebåter som man selv kryster over bhajien.