© 2010–2021 Millas Mat

Patys tacos med Greensauce

oppskrift fra en av New Yorks tacotrucks

Tacotrucks finner du over hele USA. Det er ombygde varebiler med fullt utstyrte kjøkken hvor maten lages der og da med ferske ingredienser. På Lexington Av. holder Patys til og de er kjente for sin herlige mat og ikke minst sin greensauce som best kan beskrives som en mellomting mellom en salsa verde og guacamole. Til denne oppskriften passer det også godt å bruke pulled pork i stedet før kylling.

Ingredienser

syltet rødløk

frisk grovhakket koriander

reddiker i tynne skiver

limebåter

rørt lettrømme

mais- eller hvetetortillas

----

tre kyllingfileter banket flate

et egg

en dl hvetemel

sort pepper tter smak

smør og olje til steking

----

Patys Greensauce:

to grønne tomater eller tomatillos*

to grønne rensede paprika

en til to jalapeños

to fedd hvitløk

to modne avocado

en stor håndfull frisk koriander

havsalt etter smak

saften av en lime

Begynn med å lage greensauce. Skjær opp tomater, paprika og jalapeño. Ha alt over i en kjele sammen med knust hvitløk og kok inntil grønnsakene er møre. Du trenger ikke tilsette noe væske og koketiden pleier å være ca. 20 minutter. Ha alle grønnsakene over i en foodprosessor og la de avkjøle seg litt. Tilsett innmaten fra avocadoene sammen med frisk koriander og kjør alt sammen til en glatt saus. Smak til med limejuice og havsalt og sett den kaldt inntil servering.

Bland hvetemel, havsalt og pepper til kyllingen og knekk egget i en dyp tallerken. Varm opp smør og olje i en dyp panne og dypp kyllingen først i egg og deretter i melet. Stek den gyllenbrun og legg den til side for litt avkjøling. Skjær den deretter opp i strimler.

Anrett de øvrige ingrediensene på et fat og stek tortillaene raskt på hver side i en tørr panne. Legg på fyllet og topp med greensauce og rømme.

*tomatillos kjøpes på boks hos asiatiske butikker.