© 2010–2020 Millas Mat

Patys tacos fra New York med Greensauce

tacovognene byr på mye godt

I New York har hver eneste bydel sin egen tacostand. Det er ombygde varebiler med fullt utstyrte kjøkken hvor maten lages der og da med dagens ferske ingredienser. På Lexington holder Patys til og de er kjente for sin herlige mat og ikke minst sin greensauce som best kan beskrives som en mellomting mellom salsa og guacamole. Jeg måtte virkelig styre meg for ikke å spise lunsj der hver eneste dag. Nam!

Patys tacos fra New York med Greensauce

Ingredienser

en rødløk eller salatløk i løvtynne skiver

frisk hakket koriander

røde reddiker i tynne skiver

limebåter

rørt lettrømme

maistortillas

——

tre kyllingfileter banket flate

et egg

en dl hvetemel

sort pepper tter smak

smør og olje til steking

Greensauce:

to grønne tomater

to grønne rensede paprika

en hel syltet eller fersk jalapeno

to fedd hvitløk

to modne avocado

en stor håndfull frisk koriander

havsalt etter smak

saften av en lime

Begynn med å lage greensauce. Skjær opp tomater og paprika, rens jalapeno for frø og skjær den grovt opp. Ha alt over i en kjele sammen med knust hvitløk og kok inntil grønnsakene er møre. Du trenger ikke tilsette noe væske og koketiden pleier å være ca. 20 minutter. Ha alle grønnsakene over i en foodprosessor og la de avkjøle seg litt. Tilsett innmaten fra avocadoene og kjør alt sammen til en glatt saus. Smak til med limejuice og havsalt og sett den til side.

Bland hvetemel, havsalt og pepper til kyllingen og knekk egget i en dyp tallerken. Varm opp smør og olje i en dyp panne og dypp kyllingen først i egg og deretter i melet. Stek den gyllenbrun og legg den til side for litt avkjøling. Skjær den deretter opp i strimler.

Anrett de øvrige ingrediensene på et fat og stek tortillaene raskt på hver side i en tørr panne. Legg på fyllet og topp med greensauce, grønnsaker og rømme.