© 2010–2022 Millas Mat

Pasta Noir

sort pasta med kylling, sitron, mandler og parmesan

Kommer du over sort pasta neste gang du er innom en delikatesse så plukk med deg en pakke for dette er gode saker. Pastaen er farget med neturlig blekk fra blekksprut og smaker ikke noe spesielt men ser fantastisk lekkert ut. Og når det er sagt kan du selvsagt lage dette med vanlig spaghetti også.

Ingredienser

pasta for to:

en stor kyllingbrystfilet

vanlig olivenolje, smør havsalt og sort pepper til kyllingen

----

250 gr sort pasta (spaghetti farget med blekksprut)

en spiseskje e.v. olivenolje

en håndfull mandelflak, ristet

100 gr revet parmesan

50 gr smør

et fedd hvitløk i skiver

en frisk sitron, presset

frisk basilikum eller bladparsille

havsalt og sort pepper etter smak

Rist mandlene på brett i ovnen ved 200 °C i omlag ti minutter eller til de er lys gylne. Ta de deretter ut og sett de til side.

Riv osten, kutt hvitløken, vei opp smøret og press sitronen. Riv basilikumen.

Sett over pastavannet til koking og mens det blir klart steker du kyllingen i pannen med olivenolje og smør og krydre den godt. La den hvile etter steking mens pastaen koker.

I den samme pannen du stekte kyllingen i vamer du opp olivenoljen og tilsetter skivet hvitløk. Når den begynner å få farge i kanten tilsetter du nykokt pasta sammen med smør og sitronsaft og rører i et drøyt minutter eller til sausen emulgerer. Etterhvert tilsetter du halvparten av parmesanen mandlene og basilikumen. Vend det hele sammen og legg opp pastaen på to tallerkener.

Kutt opp kyllingen og arranger den på pastaen og dryss over resten av parmesanen, mandlene og basilikumen - server straks.