Pasta med salami og bønner

rask hverdagspasta fra Nigella Lawson

En rask og enkel pastarett, kan vi noen gang få nok av dem? Italienerne elsker sin salami og har en lang tradisjon for å lage dem så hvorfor ikke ta den av brødskiven og heller bruke den på en annerledes måte? Du får en saus med masse smak uten å tilsette så mange øvrige ingredienser og dette er en perfekt hverdagsrett som er relativt rask og lage. Du kan bruke akkurat den pastatypen du vil og toppe med friske urter eller persille og gjerne litt parmesan.

Ingredienser

middag for to:

250 gr ditalini, farfalle, anelletti eller cavatappi (bildet)

100 gr god italiensk salami eller speket chorizo

en boks (400 gr) grovhakkede tomater, polpa

to spiseskjeer meierismør

tre laurbærblader

havsalt og sort pepper etter smak

en teskje demerarasukker

en boks (400 gr) avrente og skylte cannellini, kidney eller butterbeans

friske basilikumblader eller bladpersille til garnering

Sett over en kjele med vann til pastaen og sett en dyp panne på litt over middels varme og klipp salamiskivene opp i strimler, du trenger ikke tilsette smør eller olje, salamien har nok fett i seg allerede. La de steke i noen minutter inntil den begynner å få gylne kanter. Tilsett tomatene og skyll ut boksen med litt vann og tilsett dette. Kok opp og tilsett en spiseskje smør og la dette smelte nedi sausen. Tilsett laurbærbladene, de avrente bønnene samt havsalt, pepper og sukker.

La sauen koke i omlag femten minutter. Ta ut laurbærbladene, rør inn resten av smøret og tipp inn nykokt pasta. Vend alt godt sammen og server gjerne med friske urter.