© 2010–2021 Millas Mat

Pasta Loredana

pave Benedicts personlige favoritt

Loredana var pave Benedict XVI personlige kokk og arbeidet daglig ved kjøkkenet som er tilknyttet pavens private leilighet i det apostoliske palasset i Vatikanstaten. Hun bestilte også inn alle råvarene og fikk ferske grønnsaker levert daglig fra hagene som tilhører Castel Gandolfo utenfor byen. Hun og hennes assistent Carmela laget kun mat til ham og hans private gjester og hennes spesialitet var pastaretter. Dette er en av de få oppskriftene som er gjort offentlig tilgjengelig og dette er en typisk rett som tegner et godt bilde av pavens matvaner. Det skulle være enkelt, ferskt og godt.

Ingredienser

to porsjoner:

250 gr penne eller rigatoni

to spiseskjeer vanlig olivenolje

fire til fem plommetomater i små biter

to fedd revet hvitløk

150 gr blandet spekeskinke og napoletansk salamipølse

friske lett hakkede basilikumblader

en god håndfull fersk revet parmesan

sort pepper etter smak

Sett over vann til pastaen og varm olivenoljen i en dyp panne. Tilsett skinke og strimlet salami og sprøstek dette lett før du rører inn revet hvitløk og tilsetter finhakkede tomater sammen med litt salt. Kok det opp og tilsett noen spiseskjeer vann. La det koke i omlag ti minutter. Rør om jevnlig.

Slå i nykokt pasta sammen med noe av den revne osten og basilikumbladene og vend alt lett sammen i pannen. Smak til med salt og pepper og server med resten av osten og basilikumen på toppen.