© 2010–2022 Millas Mat

Pasta di Suora Loredana

Pave Benedict XVI personlige favoritt

Loredana er nonne og var var pave Benedict XVI personlige kokk. Hun hadde sitt daglige virke ved kjøkkenet som er tilknyttet pavens private leilighet i det apostoliske palasset i Vatikanstaten. Hun bestilte også inn alle råvarene og fikk ferske grønnsaker levert daglig fra hagene som tilhører Castel Gandolfo. Loredana og hennes assistent laget kun mat til ham og hans private gjester og hennes spesialitet var pastaretter. Dette er en av de få spesifikke oppskriftene som er offentliggjort - Vatikanet er som oftest meget restriktive med denslags personlige opplysninger.

Ingredienser

to porsjoner:

250 gr penne, rigatoni eller annen rørpasta

to spiseskjeer vanlig olivenolje

fire til fem plommetomater, kuttet i små terninger

to fedd hvitløk, revet

150 gr blandet spekeskinke og napolitansk salami

en håndfull revne basilikumblader

en god håndfull fersk revet parmesan

havsalt og sort pepper etter smak

Sett over vann til pastaen og varm olivenoljen i en dyp panne. Tilsett skinke og strimlet salami og stek dette lett før du rører inn revet hvitløk og tilsetter finhakkede tomater sammen med litt havsalt. Kok det opp og tilsett noen spiseskjeer vann fra pastakjelen. La det koke i omlag ti minutter og rør om innimellom.

Slå i nykokt pasta sammen med noe av den revne osten og basilikumbladene og vend alt lett sammen i pannen. Smak til med havsalt og pepper og server med resten av osten og basilikumen på toppen.