© 2010–2022 Millas Mat

Pasta Genova

pasta og poteter

Dengang spaghetti var nytt i Norge ble det lenge sett på som en slags ikke-mat og historiene er mange som de som spiste spaghetti med poteter til. Ellers var det ikke skikkelig mat, ble det sagt. Men det nordmenn nok ikke var klar over da, var at i Liguria-området, samme området der den klassiske basilikumpestoen har sitt opphav (Genova) har det i århundrer vært tradisjon å blande poteter inn i pastarettene. Det som skjer, og som du vil oppdage når du lager dette, er at potetene går delvis i oppløsning og sammen med pestoen lager en mer kremete saus som klynger seg til spaghettien.

Ingredienser

250 gr melne poteter, skrelt og skjært opp i en cm. tykke skiver

250 gr spaghetti eller pastaskruer

100 gr aspargesbønner (finnes i frysedisken)

en porsjon Pesto Genovese

Sett over en stor kjele med vann for å koke både poteter, pasta og bønnene i. Begynn med potetene, skjær de opp slik det er beskrevet og kok de i vel 20 minutter. Tilsett pastaen og når det er ca. 4 minutter igjen til pastaen er ferdig, tilsett bønnene. Mens potetene koker lager du pestoen.

Ta av litt av kokevannet fra pastaen i en liten kopp. Hell poteter, pasta og bønner i et dørslag og deretter tilbake i kjelen. Rør deretter inn pestoen og spe med pastakokevannet om du trenger litt mer fuktighet. Serveres straks.