Pasta Fazool

pasta med bønner og kjøtt

I Italia er pasta fagoli beskrevet som en tykk suppe med pasta og bønner. Det er en typisk vinterrett og er særlig populær i Nord-Italia som har et et kjøligere klima enn resten av landet. Dette er en amerikansk-italiensk versjon som bruker både kjøtt og mer grønt i form av grønnkål samt typiske italienske ingredienser som chili (pepperonichino) og parmesan. Dette er nydelig høst- og vintermat og lages på omlag en halvtime.

Ingredienser

en spiseskje vanlig olivenolje

300 gr finhakket italiensk pølse (velg den du liker best)

en finhakket løk

en finhakket stangselleri

100 gr fullkornsmakaroni eller annen liten pasta

to gode spiseskjeer tomatpuré

omlag seks dl kylingkraft

havsalt og sort pepper etter smak

en halv teskje chiliflak eller mer etter smak

en klype tørket oregano

tre store blader frisk vasket og grovhakket grønnkål

en boks (400 gr) hvite bønner (cannelini)

fersk revet parmesan

frisk italiensk bladpersille

Fremgangsmåte

Varm opp olivenoljen i en vid dyp panne og tilsett finhakket pølse, løk og stangselleri. Brun det lett før du tilsetter marakronien og lar den frese med i noen minutter. Tilsett tomatpureen og stek den i et minutt først før du rører den godt inn sammen med pølsene og grønnsakene.

Hell på mesteparten av kyllingkraften og tilsett havsalt, pepper, oregano og chili. Kok opp og la det hele småkoke i omlag fem minutter. Mens det koker vasker og grovhakker du grønnkålen. Tilsett den i pannen og vend den inn så den faller sammen. Tilsett de avrente bønnene og vend også disse forsiktig inn. Juster konsistensen med mer kraft om nødvendig. La alt blir gjennomvarmt og ta pannen av varmen. Rør inn litt revet parmesan og juster smaken med havsalt og pepper.

Anrett maten i dype tallerkener og garner med mer parmesan og litt frisk persille.