© 2010–2020 Millas Mat

Pasta Carbonara

spaghetti alla carbonara

Carbonara finnes det endeløse kulinariske krangler om. Var det virkelig en rett fra kullgruvearbeidere i Toscana som også holdt griser? En eldre historie som går helt tilbake til antikken sier at arbeidere utenfor Romas bygrense stekte flesket rett på de glovarme spadene de skyflet kull med. Uansett, dette er en av Italias store kulinariske retter og i dag er den verdsatt og elsket over hele verden. Legg også merke til at pepperen tilsettes i tre stadier, i eggeblandingen, over den nykokte pastaen og over retten på tallerkenen.

Pasta Carbonara

Ingredienser

pasta for to:

250 gr spaghetti, (ikke bruk en annen type pasta til denne retten da sausen ikke vil bli absorbert skikkelig)

to eggeplommer

en håndfull (75 gr) ferskrevet parmesan (parmegiano reggiano)

150 gr guanciale, lardons eller pancetta

en liten finhakket løk (kan sløyfes)

nykvernet sort pepper etter smak

Sett over vann til pastaen og stek kjøttet gyllent og sprøtt (hvis du bruker løk, tilsett den når baconet begynner å bli gyllent og du kan skru ned varmen). Riv osten. Pisk sammen eggeplommer, halvparten av parmesanen og noen gode tak med pepperkverna. Du trenger ikke tilsette salt, osten er salt nok.

Slå vannet av pastaen men behold litt fuktighet igjen og ha den tilbake i kjelen. Ikke sett kjelen tilbake på platen, da kan du ende opp med eggerøre.

Ha i eggeblandingen og rør godt til alt er absorbert av spagettien, dette skjer på sekunder. Vend inn baconet og litt mer pepper. Server med litt ekstra ost på toppen og et ekstra dryss med pepper over.