Pasta Aglio e Olio

pasta med hvitløk og olivenolje

Enkle ukompliserte pastaretter er noe av det italienerne gjør best og stort enklere enn dette blir det ikke. Den største jobben er å skrelle hvitløken, men selv om det tar noen minutter er det slettes ikke vanskelig. Denne spesifikke oppskriften er tatt fra filmen Chef og er nok den beste varianten av denne retten jeg har smakt - og jeg har spist dette i Italia. Du kan tro jeg følte meg flink da min egen versjon endte opp med å smake bedre.

Ingredienser

pasta for to:

250 gr vanlig spaghetti, ikke bruk fullkorn i denne oppskiften

seks fedd fersk hvitløk i tynne skiver

en god klype tørkede chiliflak (pepperoncino)

en drøy dl god e.v. olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

saften av en halv sitron

en god håndfull frisk finhakket bladpersille

Sett på en stor kjele med vann til pastaen og salt vannet godt. Skrell og skjær opp all hvitløken i tynne skiver og legg den til side. Finhakk persillen. Når vannet fosskoker har du i pastaen og heller olivenoljen i en kald dyp panne. Sett på varmen og når oljen begynner å sprake litt har du i hvitløken. Når den begynner å bli gyllen i kantene tilsetter du chiliflakene og tar pannen av varmen. Hvitløken vil fortsette å brunes noe på ettervarmen men det er meningen. Det viktige er at du ikke brenner den.

Tilsett den kokte pastaen i pannen og tilsett litt av kokevannet for å lage en mer kremet saus. Tilsett persillen og den friske sitronsaften og rør godt. Smak til med havsalt og pepper og server straks.