© 2010–2021 Millas Mat

Parmesanvafler med egg, bacon og chili-sirup - frokost til middag

en oppskrift fra Chrissy Teigen bok Cravings - Hungry For More

Denne vaffelrøren inneholder MYE parmesan - så vet du det og den skal være fersk og finrevet. Ikke engang tenk tanken om å bruke en boks med ferdigrevet parmesan - at de fortsatt produseres er for meg en gåte. På grunn av all osten blir disse vaflene meget lette og knasende sprø og du kan bruke ditt vanlige vaffeljern. Det er viktig at de ikke stekes for tykke så ikke bruk for mye røre av gangen. Jeg har et stort jern og fikk akkurat fire plater av denne oppskriften. For meg er dette en brunch eller middagsrett. Som en tidlig frokost blir den rett og slett for kraftig.

Ingredienser

vaffelrøre:

135 gr hvetemel

en teskje bakepulver

en halv teskje natron

en teskje sort grovmalt pepper + ekstra til garnering

tre dl kefirmelk

tre spiseskjeer smeltet smør + ekstra til smøring av jernet

et stort egg

omlag tre dl finrevet parmesan

----

chili-sirup:

100 gr smør

en drøy dl 100% lønnesirup

en teskje knuste chiliflak

havsalt etter smak

----

seks til åtte skiver bacon, stekt

fire egg, stekt slik du liker dem

Riv opp all parmesanen og sett den til side - husk å bruke den fine siden av rivjernet.

Finn frem to boller. Pisk sammen egg, kulturmelk og smeltet smør i den ene bollen og bland sammen hvetemel, bakepulver, natron og sort pepper i den andre. Bland det fuktige i det tørre til en røre men ikke pisk mer enn nødvendig, noen klumper er bare fint. Pisk deretter inn mesteparten av parmesanen og spar av litt til garnering.

Smelt sammen smør og lønnesirup i en liten kjele, tilsett chili og havsalt og la blandingen avkjøle seg så chilien får trekke litt. varm opp på nytt rett før servering.

Varm opp vaffeljernet og sett ovnen på 195 °C. Legg et stykke bakepapir på en plate og tynne vafler på vanlig måte. Hold de varme i ovnen mens du steker egg og bacon og server vaflene varme med toppingene. Gi vaffelen litt ekstra pepper når alt er klart.