Pappas bakte laks på grønnsakseng

et matminne

Pappa har nå gått bort men han gav aldri opp håpet om å bli mer habil på kjøkkenet. Dessverre kom jobb og andre engasjementer ofte i veien før han ble syk, men vi rakk å lage endel retter sammen. Favorittretten hans var nok kjøttkakene mine men med fisk på en klar andreplass. Når du lager dette så må du huske at grønnsakene bare skal sauteres i pannen, de skal i ovnen etterpå så du må ikke ha de i pannen for lenge, da kan de lett bli vasne og smakløse.

Ingredienser

fire kalde kokte poteter i skiver

en medium stor squash

en purre

en rød paprika

en rødløk

ti cherrytomater

400 gr fersk økologisk laks

havsalt og sort pepper etter smak

smør til steking

——

to dl lettrømme

frisk hakket dill

frisk timian

noen dråper friskpresset sitron

havsalt og sort pepper eter smak

en liten klype sukker

Fremgangsmåte

Del potetene i skiver, skjær opp løken i tynne skiver, paprikaen i tynne strimler, purren i tynne skiver og squashen i skiver, skjær tomatene i to. Del opp laksen i passende serveringsstykker og krydre de godt med salt og pepper. Sett ovnen på 200 °C og smør en liten ildfast form med litt smør.

Sett en stor dyp panne på middels varme og tilsett omlag to spiseskjeer smør. Tilsett purre, løk og paprika og la dette frese seg mykt og blankt men ikke la det ta farge. Krydre med salt og pepper, smak til så du er sikker på at du har krydret de nok. Legg i potetskivene og tomatene og la de bli gjennomvarme.

Fordel grønnsaksblandingen i formen og legg fisken på toppen. La den få omlag ti minutter i ovnen og i mens lager du dressingen. Finhakk urtene og bland de i rømmen. Smak til dressingen med sitron, salt, pepper og sukker.

ps: hvis du ikke har kalde kokte poteter liggende så skrell rå poteter og del de i tykke skiver. Spre de utoover på et bett med bakepapir, ha på litt oliveolje og bak de ved 225 °C i omlag ti minutter. Ha de deretter over i pannen med grønnsakene og vend de sammen.