Pappardelle alla Mimi

i fristil på kjøkkenet med kylling, parmesan og spinat

Dette er en av mine egne pastaretter som jeg kreerte basert på hva jeg hadde i kjøleskapet en helt vanlig ukedag. Pappardelle er en av mine favoritt pastatyper men kan godt erstattes med vanlig tagliatelle hvis den er vanskelig å få tak i. Fersk spinat er aldeles nydelig sammen med kylling så kjøp en stor pose og bruk masse. De ferske tomatene og chilien balanserer den ferdige retten med både syre og hete.

Ingredienser

pasta for to:

to spiseskjeer vanlig olivenolje til steking

en spiseskje smør

300 gr kyllingfilet eller lårfilet, kuttet i lange tynne strimler

250 gr fersk spinat

to dl kremfløte

en liten løk, finhakket

to fedd revet hvitløk

75 gr finrevet parmesan

havsalt og sort pepper etter smak

knuste chiliflak etter smak

en god håndfull cherrytomater, delt

250 gr pappardelle eller annen bånd-spaghetti

Fremgangsmåte

Sett over en romslig kjele med vann til pastaen og varm opp olje og smør i en vid panne. Skyll spinaten godt om den ikke kommer ferdig vasket.

Krydre kyllingen godt med havsalt og pepper og stek den gyllen i pannen til den nesten er helt gjennomstekt. Ta den ut av pannen og legg den til side på en tallerken. Legg i all spinaten i sammen med en spiseskje vann og sett på lokket. La den dampe seg i noen få minutter til den har falt sammen og blitt myk. Ha kyllingen tilbake i pannen sammen med hvitløk og fløte og kok opp. Ha i de delte tomatene og tilsett mesteparten av osten. Rør godt og smak til med havsalt, pepper og chiliflak.

Dropp i den nykokte pastaen og vend alt lett sammen så pastaen dekkes av sausen. Server med resten av osten og gjerne noen få ekstra chiliflak og pepper på toppen rett før servering.