© 2010–2020 Millas Mat

Gray's Papaya hotdogs

a New York staple

Gray's Papaya er et berømt sted i New York og har en svær tilhengerskare. De er kjente for sine gode pølser med høy kjøttprosent, hjemmelagede relish, sauterte løk og ikke minst deres sterke sennep og svært lave priser. Stedet ble besøkt av nærsagt alle slags kjentfolk og lokale innbyggere og flere scener i kjente tv-serier har vært spilt inn der som NYPD Blue, Sex and the City, CSI, Sopranos, GIRLS og 30 Rock. Husk at du må lage relishen flere dager i forveien, helst en uke.

Ingredienser

Gray's classic relish:

to medium store slangeagurker

en medium stor finhakket rødløk

en halv finhakket rød paprika

havsalt (Maldon)

tre til fire spiseskjeer eplecider- eller hvitvinseddik

en teskje maisenna

150 gr sukker

to klyper sellerisalt

en klype sorte sennepsfrø

en klype gurkemeie

en klype revet muskatnøtt

sort pepper etter smak

----

Gray's spicy mustard:

100 gr frenchies sennep (kjøpes ferdig)

en halv teskje røkt spansk paprika (pimenton)

en halv teskje knuste chiliflak

en halv teskje e.v. olivenolje

----

frenchdog-brød, pølsebrød eller baguette

ass. pølser du selv liker (kutt små snitt i dem)

For å lage relish så kutter du agurken på langs og skraper ut den fuktige kjernen. Kutt deretter agurk, løk og paprika i svært små terninger (jeg bruker en prosessor) og ha alt over i en passende bolle. Tilsett to spiseskjeer havsalt, vend det inn og dekk bollen med plastfolie. La den stå kaldt i 24 timer.

Ha grønnsakene over i en finmasket sil og hell av alt vannet som i løpet av natten har samlet seg i bollen. Skyll deretter grønnsakene godt under rennende kaldt vann og press deretter ut så mye vann du klarer. Vær grundig og bruk gjerne engangshansker.

Pisk sammen maisenna, sukker og eddik i en kjele og tilsett krydderiene. Kok opp og pisk jevnlig så det ikke klumper seg. Tilsett grønnsakene og la alt småkoke i omlag ti minutter. Rør jevnlig og fyll det hele på et rent og tett glass. sett på lokket med en gang og la det avkjøle seg før du setter glasset kaldt. Den kan spises dagen etter men smaker aller beste etter en ukes tid. Den er holdbar i kjøleskap i opptil tre mnd.

Sennepen røres sammen med paprika og chili. Pølsene kan grilles eller stekes slik du ønsker og brødene bør ristes eller varmes i ovnen.