© 2010–2021 Millas Mat

Papaya King Dogs - a New York staple

byens beste pølser?

Papaya King er et berømt sted i New York og har en svær tilhengerskare. De er der de alltid har vært på 86th og 3 Av. i nærmere 90 år og er kjente for sine gode all beef pølser, hjemmelagede surkål, løksaus og lave priser. Stedet blir besøkt av nærsagt alle slags kjentfolk og lokale og flere scener i kjente tv-serier har vært spilt inn inne og utenfor som NYPD Blue, Sex and the City, CSI, Sopranos, Girls og 30 Rock. Og til drikke anbefaler jeg å blande tropisk juice med 7Up eller sodavann, frisk lime og isbiter. Kombinasjonen fungerer som gull og Papaya King begynte i sin tid som en juicebar.

Ingredienser

løkrelish:

en stor finhakket løk

en kvart teskje havsalt

to spiseskjeer vanlig olivenolje

et fedd hvitløk

en spiseskje tomatpuré

to spiseskjeer tomatketchup

en teskje sukker

en klype kanel

knuste chiliflak eller smak

to spiseskjeer rødvinseddik

halvannen dl vann

en teskje hotsauce (Tabasco, Valentina, Marie Sharp's eller Sriracha)

----

spicy mustard:

100 gr Frenchs Yellow Mustard

en halv teskje røkt spansk paprika (pimenton)

en halv teskje knuste chiliflak

en halv teskje e.v. olivenolje

----

pølser av oksekjøtt

bistro pølsebrød eller vanlige pølsebrød

finsnittet nykål eller surkål

Rør sammen sennepen og sett den til side.

Kutt løken i tynne halvskiver og varm olivenoljen i en romslig kjele. Tilsett løk sammen med litt havsalt og fres den myk og blank men ikke la den få særlig farge så pass på varmen. tilsett revet hvitløk og rør den godt inn sammen med kanel og chiliflak. Tilsett tomatpuré og stek den litt før du rører den godt inn. Tilsett sukker, tomatketchup, eddik og vann og kok opp. La løken koke under lokk ved svak varme i omlag 30 minutter. Smak til med hotsauce til slutt.

Snitt pølsene og grill eller stek dem pent gylne. Legg de i varme pølsebrød og topp med sennep, surkål eller nykål og løksausen til slutt.