Pannestekt laks med tartarsaus

oppskrift fra Gordon Ramsay

Denne fiskeretten trenger bare en enkel grønn salat så har du mat iverdensklasse hjemme på ditt eget kjøkken. Det letteste er å lage basen til sausen med en stavmikser men har du ikke det så bruk en prosessor eller en blender og sett den på fullt. Det er ingen grunn til å frykte det å lage sin egen majones, det er nemlig såre enkelt.

Ingredienser

middag for fire:

fire ferske laksefileter

olivenolje og smør til steking

zucchinichips:

solsikkeolje til fritering

fire til seks store zucchini

100 gr hvetemel

halvannen dl melk

tartarsaus:

to store eggeplommer

en teskje hvitvinseddik

en teskje Colmans sennepspulver

havsalt og sort pepper etter smak

2 1/2 dl vanlig olivenolje

en spiseskje finhakkede syltede kapers

en spiseskje finhakket sylteagurk eller pariseragurk

en stor finhakket sjalottløk

en spiseskje frisk finhakket persille

saften av en halv sitron

Begynn med å lage tartarsausen, putt eggeplommene, eddiken og sennepspulveret i en liten mikser og kjør det glatt. Mens mikseren jobber heller du i olivenoljen i en tynn ståle til du får en tykk, jevn og gyllen masse. Skrap blandingen over i en bolle og vend inn kapers, sylteagurk, sjalottløk, persille og sitronsaft med en spiseskje. Dekk bollen med plast og sett den i kjøleskapet. Smak den til på nytt med salt og pepper om nødvendig.

Sett ovnen på 140 °C.

I en dyp panne eller liten gryte, heller du i nok olje til at det står 5-6 cm oppover kanten. Varm oljen til en når ca. 180 °C eller sjekk med en liten bit brød, blir den gyllen på ett minutt er oljen varm nok. Skrell zucchinien og kutt den opp i en cm tykke skiver. Bland melet sammen med salt og pepper i en bolle. Hell melken i en annen bolle.

Dypp zucchinien i melken og deretter i melblandingen, rist av det overflødige melet og friter de i oljen i ca. 5-6 minutter til de er sprø og gyllenbrune. La de renne av seg på kjøkkenpapir og hold de varme i ovnen mens du steker opp resten.

Stek laksen rask i en panne med smør og olje i 3-5 minutter på hver side. Det bør være nok hvis ikke laksefiletene er svært tykke, da vil de trenger noe lengre tid så følg godt med for det går fort. Server laksen sammen med zucchinichipsene og tartarsausen ved siden av.

Tips: for en raskere tartarsaus kan du bruke en god ferdigkjøpt majones som feks. Hellmanns.

Tartarsaus
Tartarsaus