© 2010–2020 Millas Mat

Pang Pang biff

oppskrift fra Dinner i Oslo

I likhet med mange andre har jeg Dinner i Stortingsgt. som en av mine favorittrestauranter. Noen ganske få oppskrifter fra kokkene der har blitt offentliggjort og dette er en av dem. Min egen lille twist på retten er å tilsette peanøtter helt til slutt men det må du bare droppe om du ønsker det. Jeg serverer dette på enkleste måte med dampet ris også drømmer jeg meg litt bort med minnene om alle de gangene jeg har sittet ced bordet på Dinner med hvit duk og hvelvet i meg cispy duck med kinesiske pannekaker, hoisin og vårløk.

Ingredienser

middag for to:

350-400 gr entrecôte eller indrefilet av okse

to spiseskjeer hvitvin eller tørr vermut

en liten rød paprika

en liten gul paprika

en liten rødløk

to vårløk

en spiseskje frisk revet ingefær

en spiseskje frisk revet hvitløk

to til tre spiseskjeer hot bean paste

en teskje hoisin saus

halvannen dl kyllingbuljong

en halv teskje havsalt

en spiseskje sukker

halvannen spiseskje potetmel eller maisenna

to teskjeer mørk soyasaus (ketjap manis)

tre spiseskjeer nøytral olje til steking

dampet jasminris og salte peanøtter til servering

Kutt biffen i mege tynne strimler på omlag en halvcentimeter tykkelse. Varm opp en spiseskje olje i wokpannen og stek biffen i små porsjoner på høy varme. Ikke gjennomstek biffen men la den få en fin brunfarge men ta den ut i tide og legg den over på en tallerken.

Kutt paprika, vårløk og løk i strimler og riv ingefær og hvitløk. Legg alt klart ved wokpannen. Varm opp to spiseskjeer olje og fres ingefær, hvitløk, beanpaste og hoisin i omlag et halvt minutt. Tilsett grønnsaker, hvitvin og ketjap og fres det hele i noen minutter før du heller over kraft sammen med havsalt og sukker. La alt kke i et minutt. Pisk ut potetmelet med noen få spiseskjeer vann og kok opp så sausen tykner. Tilsett kjøttet i wokpan, vend sammen med peanøtter og server med dampet ris.