© 2010–2021 Millas Mat

Pan-Asian tacos med pak choi

asiatiske tacos 白菜

Du kan ha mye gøy med tacos og muligheten for å skape dine egne smakskombinasjoner er nærsagt uendelige. Her har jeg kombinert smaker fra Kina, India og Mexico til å lage noen skikkelige hybrid-varianter av tacos med både sterke, søte, salte og friske smaker. Du kan gjerne bytte ut tortillas med noe mer hjemlig som feks. potetlefse eller lomper og finner du ikke pak choi er kinakål en god erstatning.

Ingredienser

tacos for to:

350 gr svinekjøttdeig

to fedd finhakket hvitløk

en spiseskje revet frisk ingefær

en rød chili m/frø, finhakket

havsalt og knust szechuanpepper etter smak

tre spiseskjeer kinesisk hoisinsaus

----

tre pak choi i strimler, dampet

eb stor gulrot, juliennet

100 gr forvellede bønnespirer

en grønn jalapeño i tynne skiver

en moden avocado i skiver

hot mangochutney

små mais. eller hvete tortillas

ekstra hoisinsaus, sriracha og friske limebåter

Begynn med å forberede kjøttet siden dette kan holdes varmt i ovnen mens du lager tilbehøret. Varm litt olje i en romslig panne og stek kjøttet halvferdig før du tilsetter hvitløk, ingefær og finhakket chili. Hakk det hele godt opp og stek kjøttet ferdig før du tilsetter havsalt, knust pepper og hpisin. Smak og sjekk at kjøttblandingen er passe sterk før du har det hele over i en ildfast skål og holder det varmt i ovnen ved ca. 125 °C.

Snitt opp pak choi grovt på langs og damp den i ca. fem minutter i en rist over fosskokende vann. Forvell bønnespirene ved først å skylle de under kokende vann og deretter i isvann. Kutt gulrøttene i juliennestrimler og del opp avocadoene i skiver - klem frisk limejuice over slik at de ikke blir brune og kutt jalapeñoen i tynne skiver. Ha chutney i en passende skål og sett frem hoisin og sriracha på bordet.

Avslutt med å steke tortillas raskt på hver side i tørr panne og stable de opp på et lite fat så er alt klart til servering.