© 2010–2020 Millas Mat

Paella med vårkylling og grønne erter

Dette er ikke en klassisk paella for den mangler både fisk, skalldyr og tomater i tillegg til en rekke andre ting men den har elementer fra den mest berømte av alle spanske retter. Kanskje man heller kan tenke på dette som en spansk versjon ac chicken ‘rice. Uansett- dette er fantastisk godt og friskt toppet med frisk persille og mynte. En skje rømme til topper av retten perfekt.

Paella med vårkylling og grønne erter

Ingredienser

tre til fire medium store rå økologiske kyllinglår

to spiseskjeer hvetemel

havsalt og sort pepper

vanlig olivenolje til steking

en stor finhakket løk

tre fedd skivet hvitløk

250 gr bombaris eller paellaris

en teskje søt spansk røkt paprika (pimenton)

en klype ekte safran

saft og skall av en sitron

en snau liter god kyllingkraft

200 gr blandede grønne erter og brekkbønner

finhakket flatpersille og frisk mynte

Krydre kyllingen godt med havsalt og sort pepper og dryss de godt med hvetemel. Varm olivenolje i en dyp panne og brun lårene godt på alle sidene. Legg de i en ildfast form og etterstek de i ovnen ved 180 °C i omlag en halvtime eller til de er gjennomstekte.

Hell litt mer olje i pannen om nødvendig og fres løken blank og myk. Mens den blir klar varmer du kraften og lar safranen trekke i denne så den sliper ut sin nydelige farge og smaksetter kraften. I løken rører du inn hvitløk, paprika, sitronskall og ris og freser risen lett gyllen før du heller på kraften, setter på lokk og lar risen koke seg helt mør. Når den er nesten helt klar tilsetter du grønnsaker og klemmer over sitronsaften. Legg kyllinglårene på toppen, dryss på persille og mynte og la alt varme seg i noen få minutter før servering.