© 2010–2021 Millas Mat

Pad Thai

thailandske risnudler

Denne retten, som ikke er så fargerik som så mye annen thaimat er en av Thailands najonalretter og er enormt populær. I sitt hjemland er den kjent som typisk street food og hver bod som selger denne retten har ofte sin egen vri på den også. Alle påstår at de lager den beste. Den er enkel å lage, deilig som både lunsj og middag og med masse smak. Det thailandske kjøkkenet er av kjennere rangert som det fjerde beste i verden på grunn av deres tradisjoner for å balansere søtt, salt, sterkt og surt.

Ingredienser

200 gr risvermichelli (kokt og avkjølt)

to kyllingfileter i tynne strimler eller tilsvarende mengde økologiske tigerreker

en rødløk i tynne skiver

to egg (lett sammenpisket)

150 gr hodekål, kinakål eller sommerkål i fine tynne strimler

50 gr tofu i terninger

seks spiseskjeer Pad Thai saus (tamarindsaus)

fire spiseskjeer thai sweet chilisaus

to teskjeer knuste røde chiliflak

to spiseskjeer thai fiskesaus (nam plah)

en håndfull grovknuste peanøtter, ristet og usaltet

to finsnittede vårløk

125 gr forvellede bønnespirer

en liten håndfull frisk hakket koriander og thaibasilikum, grovt hakket

en lime i båter

Forbered alle grønnsakene, nudlene, kyllingen og pisk sammen eggene i en liten bolle. Slå kokende vann over bønnepirene og skyll de i iskaldt vann. La de renne av seg.

Sett på wokpannen og fres kålen i noen minutter for å få ut mesteparten av vannet. Hell ut alt vannet som eventuelt ligger igjen i woken. Legg kålen til side på en tallerken. Stek tofuen gyllen og ta også denne ut-

Tørk av woken med kjøkkenpapir, få opp varmen på nytt og tilsett to spiseskjeer olje. Brun kyllingen til den nesten er gjennomstekt. Tilsett løken og ha kålen tilbake i woken. Tilsett begge sausene, chiliflak, ha i nudlene, tofu og bønnespirene og la de bli gjennomvarme. Bruk to gafler for å mikse sammen grønnsaker, saus og nudler.

Skyv deretter nudlene opp langs sidene på woken og hell i eggene, miks de inn i nudlene etterhvert som de stivner. Dryss over peanøtter, friske urter og vårløk til slutt. Serveres straks sammen med limebåter til å klemme over maten og gjerne en håndfull rekechips.