© 2010–2020 Millas Mat

Pad See Ew

stekte thainudler med soya og chilieddik

De fleste som har besøkt Thailand synes å være enige i at mye av den beste maten som serveres der er streetfood. Mat som lages foran deg der og da fra små boder eller utsalg. Her er en enkel nudelrett med kylling og to typer grønnsaker der alt dekkes av en deilig soyabasert saus. Retten er ikke sterk slik som mye annet fra thaikjøkkenet, men byr heller på masse aroma og umami. Chilieddiken du selv sprinkler over maten din gir et perfekt lite kick.

Pad See Ew

Ingredienser

to porsjoner:

200 gr flate brede risnudler feks. Sen Yai, Ho Fun eller Banh Pho

300 gr lårkjøtt av kylling i tynne strimler

to spiseskjeer peanøttolje eller wokolje til steking

to fedd presset hvitløk

to egg

to kinesiske broccoli, spinat eller pak choy i strimler

100 gr rensede bønnespirer, forvellet

----

woksaus:

tre spiseskjeer thailandsk mørk soyasaus

to spiseskjeer østerssaus

tre teskjeer lys soyasaus

noen dråper Maggi Arôme

en spiseskje hvitvinseddik

en spiseskje lys brunt sukker

tre spiseskjeer vann

litt natriumglutamat etter smak (MSG)

---

chilieddik:

en rød thaichili i tynne ringer

to spiseskjeer hvitvinseddik

Kok eller forbered nudlene etter anvisning på pakken. Noen nudler skal kokes, andre skal bare ligge en stund i varmt vann. Legg ringer av chili i eddik så den får trekke.

Kutt opp de øvrige ingrediensene og separer stilkene og bladene fra broccolien og pisk sammen sausen. Fordel alle ingrediensene i to porsjoner siden du får det beste resultatet om du kun woker en porsjon av gangen.

Når du er klar til å begynne tilsetter du olje og hvitløk i woken før du setter på varmen. Når løken er lys gyllen og lukter godt tilsetter du kylling, bønnespirer, broccolistilkene og steker dette raskt i noen få minutter. Skyv deretter kyllingen og grønnsakene mot kanten av woken og knekk i egget. Rør i det hele tiden mens det steker og blir til eggerøre.

Tilsett nudlene og bladene fra broccolien og hell over sausen. Miks det hele lett sammen mens broccolibladene forvelles lett og alt blir gjennomvarmt. Serveres straks sammen med chilieddiken.