Pad Kraprow Mama Goong

spicy chili thainudler fra Chiang Mai

Thaichiliene er små, supersøte og knallsterke. Så bruk dem med forsiktighet om du ikke allerede er vant til meget sterk mat. Dette med smak og styrke er såpass individuelt at det er svært vanskelig for meg som skibent og si hvor mye du skal ha i. I denne retten brukte jeg to, noe som for oss var akkurat passe. Disse sterke, søte og litt sticky nudlene er fra Nord-Thailand og de er utmerkede som lunsj på en dag du har god tid eller som middag toppet med feks. reker eller kylling.

Ingredienser

tre fedd frisk hvitløk

to til fire thaichili, sterke

nøytral olje til steking

----

200 gr eggnudler eller ramen

fire babymais, kuttet i strips

en god håndfull grønne bønner, delt

en halv løk i skiver

en håndfull thaibasilikum

----

fire spiseskjeer østerssaus

fire teskjeer lys soyasaus

to teskjeer mørk søt thaisoya (Healthy Boy)

to teskjeer sukker

Fremgangsmåte

Knus hvitløk og thaichili i en morter inntil du har en grov mos og sett den til side. Kok nudlene til du får de ifra hverandre og la de ligge i isvann slik at de avkjøles og ikke klistrer seg sammen. De skal stekes ferdige i woken så de må ikke koke for lenge.

Kutt opp babymais, grønne bønner og løk, rens basilikumen og sett en wokpanne på lav varme med noen spiseskjeer olje i. begynn med å steke den knuste hvitløken og chilien i ca. et halvt minutt. Ikke stek det for hardt, brent hvitløk blir bittert. Ha i østerssaus, begge soyasausene og sukkeret og rør godt. Tilsett mais, grønne bønner og løk og fres det godt. Rør mer eller mindre hele tiden mens de stekes lett i et minutts tid.

Tilsett to spiseskjeer vann, skru opp varmen og ha i de avrente nudlene. Rør og vend på dem inntil du ser at de har absorbert all sausen. Reguler varmen etter behov og rør og vend på nudlene inntil du ser at de begynner å bli litt sticky og får en gyllen stekt farge. Ha i basilikumen og vend den lett inn slik at den faller litt sammen av varmen fra pannen.

Anrett på passende tallerkener og server straks.