© 2010–2020 Millas Mat

Pad Krapow Gai

hot thaikylling med Holy Basil

Det thailandske kjøkken slutter aldri å imponere meg med sine friske, sterke og syrlige smaker som de får frem med ganske enkle ingredienser. Hemmeligheten ligger i å blande de sammen på riktig måte. Denne kyllingretten lager du på en halvtime og den er bedre enn noe annet du får som take-away. Billigere er det også. Vinn - vinn!!

Pad Krapow Gai

Ingredienser

to generøse porsjoner:

to spiseskjeer nøytral olje eller wokolje

omlag 500 gr lårkjøtt av kylling, grovhakket

to store banansjalotter i skiver

fire fedd revet eller most hvitløk

to spiseskjeer finhakket rød sterk thaichili, habanero eller serrano (reduser mengden om du ikke er vant til sterk mat)

0.8 dl kyllingkraft

en spiseskje østerssaus

en spiseskje lys soyasaus + litt ekstra

to teskjeer thai fiskesaus (nam plah)

en teskje hvitt sukker

en teskje lys brunt sukker

en stor potte fersk Holy Basil (thai basilikum eller vanlig basilikum)

----

dampet jasminris til servering

Begynn med å forberede sausen ved å piske sammen østerssaus, soya, fiskesaus, begge sukrene og kylingkraften i en passende bolle og sett den til side.

Plukk alle basilikumbladene av kvistene og stable så mange du kan oppå hverandre, rull sammen og snitt de i tynne remser. Løs de godt opp med fingertuppene og legg de i en egen bolle. Forbered sjalottløk, hvitløk og chili.

Grovhakk kyllingen med en cleaver eller en stor kniv inntil du har noe som ser ut som en veldig grov deig.

Sett en jernpanne på meget god varme og tilsett oljen. Når det såvidt ryker er pannen klar og du kan begynne med å tilsette kjøttet. Spre det utover og la det ligge i ro et drøyt minutt før du begynner og hakke det opp for å separere bitene fra hverandre. Etter nok et minutt tilsetter du sjalottene, hvitløk og chili og vender dette inn i kjøttet. Tilsett et par skjeer av sausen og la det glasere kjøttet og karamellisere seg litt. Skrap opp godt fra bunnen så alle bitene som sitter litt fast kommer med. Hell i resten av sausen og rør godt mens den koker nesten helt inn og glaserer resten av kjøttet. Juster med havsalt eller mer soya om nødvendig.

Skru av varmen og vend inn den snittede basilikumen. Den vil etter kort tid falle sammen nesten som spinat. Når alt er jevnt fordelt i kjøttet serveres det straks over ris.

Garner gjerne med en ring eller to av chili og et pent basilikumblad. Om du ønsker kan retten toppes med et sprøstekt speilegg.