Pad Kee Mao - Thai Drunken Noodles

sterke thainudler etter en kveld på byen

Begrepet drunken noodles finner du i mange asiatiske land og tittelen blir ofte misforstått. Det har ingenting med masse saus å gjøre - dette er rett og slett maten du vil ha når du har drukket for mye kvelden før. Disse nudlene er sterke, noen bruker opp mot fem chilier i disse men det blir for voldsomt for meg så jeg bruker to eller tre. Finner du ferske risnudler så bruk gjerne dem, de trenger heller ikke å prepareres.

Ingredienser

250 gr risnudler, kokt og preparert

300 gr kyllingfilet, kuttet i meget tynne strimler

lys soyasaus og litt sukker til marinering av kyllingen

ti scampi, renset og skrelt

fire til fem fedd hvitløk

to små thai chili

en stor gulrot, juliennet

200 gr broccolini, kuttet i tynne strimler på skrå

to teskjeer grønne pepperkorn, fint knust

tre teskjeer sukker

noen dråper mørk thailandsk soya

en god håndfull revet thaibasilikum

----

pad kee mao saus:

fire spiseskjeer østerssaus

to spiseskjeer lys soyasaus

en spiseskje Golden Mountain Sauce eller Maggi Arome

en spiseskje fiskesaus, nam plah

Fremgangsmåte

Kutt kyllingen tynt og legg de over i en bolle. Mariner de i et kvarters tid i litt soya og en klype sukker. Masser det godt inn i kjøttet og sett bollen til side. Rens rekene slik at de er klare til å gå i woken.

Mos sammen hvitløk og hakket thaichili i en morter til en grov mos og preparer nudlene. De fleste skal kokes, skylles i kaldt vann, spres utover og tørkes lett med kjøkkenpapir. Om de er veldig lange pleier jeg å klippe de opp i passende lengder slik at de blir lettere å spise.

Pisk sammen woksausen, knus pepperkornene og kutt opp grønnsakene.

Begynn med å steke rekene i litt olje inntil de er korallrøde og legg de til side. Stek kjøttet i mindre porsjoner og legg også dette til side sammen med rekene. Skru ned temperaturen og fres hvitløk og chili lett før du tilsetter broccolini og gulrøtter. La dette steke i noen få minutter før du etter hvert tilsetter de preparerte nudlene sammen med sausen, knust pepper og sukker. Når sausen er fordelt og har smurt nudlene tilsetter du kyllingen og rekene tilbake i woken. Vend og stek videre i noen minutter til før du dribler over litt mørk soya og smaker til. ta woken av varme og vent inn revet thaibasilikum slik at varmen fra nudlene forveller den lett.

Server straks.