© 2010–2020 Millas Mat

Oyakodon

kyllingen og egget

Nok en gang ønsker jeg dere velkommen inn på det japanske hverdagskjøkkenet. Ikke noe fisk, ikke noe tang i sikte denne gangen. Derimot er dette en kjær familievennlig rett som man stort sett kun får servert som lunsj på cafè, som skolelunsj eller i private hjem. Dette er en slags omelett med kylling og løk som serveres på toppen av en bolle med varm nykokt ris. Mitsuba som er en type japansk vill persille kan være vanskelig å få tak på men bladpersille fungrerer like bra. Dette lager du på få minutter og forberedelsene er enkle.

Oyakodon

Ingredienser

til en porsjon:

en halv dl dashisuppe eller misosuppe

en spiseskje soyasaus

en halv spiseskje mirin (søt japansk risvin)

en halv spiseskje lys brunt sukker

en liten halv løk i tynne skiver

100 gr lårkjøtt av kylling i små terninger

litt frisk finhakket persille eller mitsuba

to lett sammenpiskede egg

125 gr kokt sushiris

Kok risen etter anvisningen på pakken og finn frem en liten panne (15-18 cm.). Tilsett dashisuppe, sukker, soya og mirin og kok opp. Tilsett løken og la den koke i omlag fire minutter under lokk, ha i kyllingen og la den koke like lenge under lokk men snu på den underveis. Pisk eggene lett sammen (ikke overpisk, da blir ikke eggene så luftige slik som de skal være) og hell over 2/3 av eggemassen, Drei på pannen så den fordeles, sett på lokk.

Etter omlag et minutt heller du over resten av egget og drysser på persillen. La egget sette seg i 20-30 sek. under lokk og ha risen i serveringsbollen, skli deretter egget oppå og server.